Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,95 Ft
Euró
399,44 Ft
Font
476,70 Ft
Bitcoin
62,320 $

Orbán Viktor Strasbourgban: az egyik legsúlyosabb kihívás az európai versenyképesség csökkenése

A magyar kormányfő szerint ideje foglalkozni a témával, az EU-nak újra versenyképesnek kell lennie.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök Strasbourgban tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján az európai versenyképesség visszaesését említette az Európai Unió egyik legsúlyosabb kihívásaként.

A kormányfő szerint az EU jelenlegi helyzete sokkal nehezebb, mint 2011-ben, amikor Magyarország először töltötte be az uniós elnökséget: Orbán Viktor kiemelte, Ukrajnában és Európában háború zajlik, emellett a Közel-Keleten és Afrikában is súlyos konfliktusokkal kell szembenézni, melyek hatásai itt is érezhetőek. Soron kívül Földön kívüli élet keresésére indul a NASA hamarosan

Hozzátette, minden nemzetközi konfliktus az eszkaláció veszélyét hordozza magában. Az MTI szerint a miniszterelnök rámutatott, a migrációs válság 2015 óta nem tapasztalt méreteket öltött, és a biztonsági kockázatok a schengeni rendszer működését is veszélyeztetik, miközben az Európai Unió globális versenyképessége folyamatosan gyengül.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, ezen a ponton a sajtótájékoztatót a DK egy fiatal politikusa megzavarta, aki hangosan kérdőre vonta Orbán Viktort. A férfi magyarul kiabált a miniszterelnöknek, mire a biztonságiak leteperték és kivezették a teremből. Később a DK magára vállalta az akciót, Gyurcsány Ferenc pedig üdvözölte a fiatal politikus megmozdulását.

Orbán Viktor reagált a DK-s akcióra: „Egy újabb DK-s pojáca”

Orbán Viktor miniszterelnöknek megvan a véleménye a DK akciójáról, ami sokak szerint inkább kínos volt, mint hatásos.