Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,95 Ft
Euró
399,44 Ft
Font
476,70 Ft
Bitcoin
62,320 $

DK-s politikus zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi beszédét egy bekiabálással, biztonsági őrök teperték a földre (videó)

Igen meglepő jelenetek zajlottak az eseményen.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatója egy váratlan közjátékkal indult, amikor egy magyar politikus hangosan számonkérte a miniszterelnököt, majd a biztonságiak földre vitték és kivezették a teremből.

Az atv.hu értesülései szerint a férfi a pódium elé lépett, miközben azt kiabálta:

„Mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?”

Csakhogy a biztonsági szolgálat gyorsan közbelépett, és eltávolította a helyszínről. Orbán Viktor így reagált az incidensre:

„Talán a magyar politikai kultúrához egy mondatnyi magyarázattal szükséges itt. A magyar egy direkt nyelv, és a kommunikáció is meglehetősen durva. De amikor egy magyar politikus azt mondja a másiknak, hogy gazember, az a mi kultúránkban annyit jelent, hogy nem értek önnel egyet”

Röviddel az eset után a Demokratikus Koalíció (DK) kiadott egy közleményt, melyben magukra vállalták az akciót. A DK tájékoztatása szerint Gyekiczki Márton, a párt ifjú önkormányzati képviselője volt az, aki megzavarta a miniszterelnök sajtótájékoztatóját.

Gyekiczki korábban, szeptember elején a kötcsei pikniken játékpénzt szórt Orbán Viktorra, ezzel utalva arra, hogy a miniszterelnök a „eladja a hazát”.