Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,95 Ft
Euró
399,44 Ft
Font
476,70 Ft
Bitcoin
62,320 $

Újabb részletek derültek ki a téves Apple-levonásokról, ezt érdemes tudni

Eredményes volt az Apple ügyfeleit érintő, szeptember 30-án éjszakától kezdődően észlelt, duplikált bankkártyás tranzakciók bankszektor szinten összefogott korrekciója.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, nyáron rengeteg károsultja lett az Apple ügyének, amikor sok magyar embertől vontak le bizonyos összegeket, teljesen indokolatlanul egy hiba miatt. A történtekre rögtön reagálni kezdtek a bankok, a Magyar Nemzeti Bank pedig július elején egy közleményben jelentette be, hogy azóta a legtöbb érintett visszakapta a jogosulatlanul terhelt összeget. Szeptember végén azonban ismét indokolatlanul vont le pénzt az Apple, éjszaka kezdődött az újabb pénzlevonós mizéria.

Hajnali 1 óra környékén kaptak értesítést az érintettek az újabb indokolatlan levonásokról. Majd később az MNB is megszólalt az ügyben, mondván, a Magyar Bankszövetséggel közösen intézkedéseket hoznak az ügyben. A Pénzcentrum most az írja, az Apple hiba (adott tételek többszörös befoglalása) hazánkon kívül több országban is tapasztalható volt, a magyar bankok ügyfeleit több mint 440 ezer téves tranzakcióval érintette. Soron kívül Földön kívüli élet keresésére indul a NASA hamarosan

Kiemelik: a bankszektor anélkül, hogy az érintett ügyfelektől egyedi panaszbejelentést kért volna, azonnal nagy erőket mozgósított – szoros együttműködésben a Magyar Nemzeti Bank és a kártyatársaságok szakértőivel –, hogy ügyfelei felé kizárólag csak az Apple alkalmazásbolttal fennálló szerződésük szerinti, jogos havi előfizetési tételek kerüljenek levonásra, beterhelésre.

A magyar bankszektor a Mastercard és a VISA kártyatársaságok együttműködésével, a Magyar Nemzeti Bank folyamatos bevonásával a duplikált tételeknél kiemelt figyelemmel ellenőrizte, hogy pénzügyi rendezés csak egyszer történjen meg – részletezik. Egyúttal hozzáteszik: minden érintett magyarországi ügyfél esetében tehát egyszer került levonásra az Apple által többszörösen kezdeményezett tranzakciók összege, melyet az érintett ügyfelek számlatörténetükben tudnak ellenőrizni.

Orbán Viktor reagált a DK-s akcióra: „Egy újabb DK-s pojáca”

Orbán Viktor miniszterelnöknek megvan a véleménye a DK akciójáról, ami sokak szerint inkább kínos volt, mint hatásos.