Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,11 Ft
Euró
401,97 Ft
Font
478,66 Ft
Bitcoin
62,899 $

A libanoni támadások után több készüléket betilt járatain az Emirates

A Hezbollah elleni csipogós támadás miatt a közel-keleti régió egyik legnagyobb légitársaságának járataira mostantól nem lehet felvinni többféle elektronikai eszközt (pl. walkie-talkie-kat) sem.

...svg content...Fotó: Unsplash
Közel-Kelet
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kitiltotta a járatairól az Emirates a csipogókat és a walkie-talkie-kat – derül ki a beszámolóból. A dubaji illetőségű légitársaság a szeptemberi, a Hezbollah elleni támadás miatt döntött a szigorítás mellett, amikor is robbanóanyaggal felszerelt csipogók és egyéb kommunikációs eszközök (walkie-talkie-k) robbantak fel.

„Minden Dubajba tartó, onnan induló, vagy azon áthaladó járat utasának tilos csipogót vagy walkie talkie-t szállítani a feladott vagy a fedélzeti poggyászban” – áll a társaság oldalán megjelent közleményben. Hozzáfűzték: az ilyen eszközöket a dubaji rendőrség lefoglalja. Soron kívül 33 éve történt rejtélyes gyilkossági ügy végére tett pontot a rendőrség

A közel-keleti konfliktus miatt a régió légiközlekedésében fennakadásokra kell számítani, ezügyben érdemes folyamatosan figyelni az érintett légitársaságok hivatalos felületeit – írja a HVG a CNN cikkére hivatkozva.

Mint ismert, Irán rakétaesőt zúdított Izraelre múlt héten, aminek kapcsán az izraeli hadsereg egyértelművé tette, mindez nem marad megtorlás nélkül. Az USA is figyelmeztette Iránt, hogy súlyos következményei lehetnek annak, ha közvetlen támadást indítanak Izrael ellen. Majd arról érkezett hír, hogy a közel-keleti konfliktus miatt három Emirates-járat Törökország felett visszafordult és Budapesten száll le.

Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely Orbán Viktort másolja

Ugyanakkor pár pozitívumot is megemlített.