Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,079 $

A YouTube az AI moderálására fog támaszkodni, amíg a dolgozóik nem tudnak dolgozni az irodákból

A legnépszerűbb videómegosztó portál jobban fog támaszkodni a mesterséges intelligenciára a moderálás során a koronavírus-járvány miatt.

Smart

Köles István Ákos

Szerkesztő

Ez azt jelenti, hogy bizonyos videók azért lesznek eltávolítva, mert az AI szerint megsértette a YouTube felhasználási alapelveit, miközben azt normális esetben egy emberi moderátor dönti el, hogy egy videót le kell-e tiltani. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

A moderátorok általában olyan különlegesen kialakított irodákban szoktak dolgozni, amelyeket felkészítettek a videók átnézésére. Az olyan nagy cégeknek, mint a YouTube nagyon nagy kockázattal járhat ezt a munkát otthonra engedni, mert a szorosan felügyelt környezetben kisebb eséllyel szivárognak ki az értékes felhasználói adatok.

Mivel jobban támaszkodnak a mesterséges intelligencia moderálására, a YouTube elismerte, hogy előfordulhatnak tévedések a folyamat során. Több videót távolíthatnak el, „beleértve olyanokat is, amelyek nem feltétlen sértették meg az alapelveket” – írta az oldal egy blog posztban.

Egy másik blog posztban a Google írta azt, hogy a redukálták a dolgozóik számát azzal, hogy megváltoztatták a beosztásokat, limitálták, hány ember dolgozhat egyszerre, és növelték az asztalok közötti távolságot.

A YouTube azt is engedélyezte bizonyos felhasználóknak, hogy reklámokat helyezzen el a koronavírussal kapcsolatos videók alatt, ami szöges ellentéte az eddigi hozzáállásuknak a témához.

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.