Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,299 $

Az ATV kiáll Szöllősi Györgyi mellett Magyar Péter odaszólása után

A televíziós társaság szerint egyetlen politikusnak sem dolga egy magánvállalatnál dolgozó újságíró magánéletével foglalkozni, pláne hergelni a személye ellen.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról már beszámoltunk, óriási a médiaérdeklődés Vogel Evelin, Magyar Péter volt barátnője iránt, aki korábban interjút adott, annak során pedig a Tisza Párt vezetőjéről, valamint a párt megalakulásáról is szót ejtett. Mindezt a politikus sem hagyta szó nélkül, például az M1-en is, majd a Kossuth Rádióban hozta szóba. Ott azonban elszabadult a káosz, a műsorvezető többször megkérte Magyart, próbáljanak úgy beszélgetni, mint egy normális interjú alatt, de ez nem működött.

De a Tisza Párt elnöke az ATV műsorvezetőjével is élesen vitázott, amely által az interjú első része igencsak feszültnek tűnt. Többször is egymás szavába vágott Magyar és Szöllősi Györgyi, nem hagyták magukat. Erről itt írtunk bővebben. A közmédia elé szervezett tüntetés pedig jelenleg is tart Budapest III. kerületében, Óbudán, ám Magyar Péter a péntek esti, a szombati demonstrációt megelőző Facebook élőzés során pikírt megjegyzésekkel támadta Szöllősi Györgyit. Soron kívül Új hírek érkeztek a budapesti második világháborús 1 tonnás bombáról

Mint fogalmazott, az ATV Egyenes beszéd című műsorának főszerkesztője és műsorvezetője „épp elment valami egzotikus szigetre, mint egy rendes újságíró, aki aggódik a média függetlenségéért”. Ennek előzménye, hogy Szöllősi Györgyi néhány napja közzétett egy Facebook-bejegyzést, miszerint életében először kéthetes szabadságot tart és a férjével a 30. évfordulójukat Balin ünneplik majd. Magyar ezt az információt használta most fel Szöllősi ellen – írja a media1.hu.

A politikus Szöllősi Györgyit támadó kijelentéseit az ATV sem hagyta szó nélkül – emelik ki. A portálnak a televízió sajtóosztálya azt írta Magyar Péter megnyilvánulásáról: „Szöllősi Györgyi az ATV megbecsült munkatársa, az Egyenes beszéd főszerkesztője és műsorvezetője, aki a műsor minden vendégét korrekten és elfogulatlanul kérdezi. Nem gondoljuk, hogy bármelyik politikusnak dolga lenne egy magánintézményben dolgozó újságíró magánéletével foglalkozni, pláne hergelni ellene”.

„Az ATV büszke Szöllősi Györgyire, sok boldogságot kíván neki és férjének 30. évfordulójukhoz és a megérdemelt pihenésükhöz!” – zárul a közleményük. A Media1 még megjegyzi: Magyar Péter kijelentése érthetetlen, hiszen újra rendszeres vendége az Egyenes Beszédnek és gyakori megszólalója az ATV Híradójának is, Szöllősi pedig nem az MTVA munkatársa, így a nyaralásnak semmi köze a demonstrációhoz.

Orbán Viktor reagált az EU megdöbbentő döntésére

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is súlyos csapásként beszél az EU döntéséről a Kínából érkező elektromos autók kapcsán.