Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,299 $

Közbelépett az Idősek Tanácsa, marad minden a régiben

Marad az ingyenes fogászati ellátás, nem emelik meg a korhatárt.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Kulturális és Innovációs Minisztérium egyetért a hozzá forduló családügyi szervezetek, valamint az Idősek Tanácsa több tagja kérésével, miszerint érvényben kell maradnia a 62 év felettiek ingyenes fogászati ellátására vonatkozó szabályozásnak – áll a minisztérium közleményében. Egyúttal kiemelik: az idősekről gondoskodás, a generációk közötti együttműködés támogatása a magyar családpolitika kiemelt része, az időseket számos intézkedéssel segíti a kormány.

Továbbá felidézik: a kormány társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény idősekre vonatkozó, biztosított fogászati ellátásáról szóló részét. A tervezet szerint az eddigi jogosulti korhatárt 62 évről 65 évre emelnék fel, s az új jogszabály a teljes körű alapellátásra és szakellátásra vonatkozna. Soron kívül Új hírek érkeztek a budapesti második világháborús 1 tonnás bombáról

„Több stratégiai partnerünk – családügyi szervezetek, valamint az Idősek Tanácsa több tagja – azzal kereste meg tárcánkat, hogy a kormány a most egyeztetésre bocsátott intézkedést ne vezesse be, mert az mind anyagi, mind népegészségügyi szempontból hátrányosan érintené a hazai idős társadalmat. A Kulturális és Innovációs Minisztérium a törvényjavaslat korhatárra vonatkozó része tekintetében a hatályos jogszabályi rendelkezéseket változtatás nélkül fent fogja tartani” – írták a közleményben, ebből szemlézett a Magyar Nemzet.

Mint ismert, elkészült a nemzeti népegészségügyi stratégia, mely a következő tíz évben meghatározza a legfontosabb célokat, beavatkozási területeket, és a teljesítmény mérésének módját. Erről Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára beszélt nemrégiben, hozzátéve: a stratégia középpontjában a megelőzés áll, de kiemelt figyelmet kap a betegségek korai felismerése is. Egyúttal hangsúlyozta: a kormány célja, hogy növelje a magyar lakosság egészségben eltöltött éveinek számát, a dokumentum pedig iránymutatásként szolgál majd a jogalkotás és az egészségpolitika kidolgozásában.

Orbán Viktor reagált az EU megdöbbentő döntésére

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is súlyos csapásként beszél az EU döntéséről a Kínából érkező elektromos autók kapcsán.