Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,299 $

Az M1 megerősítette, be fognak számolni Magyar Péter közmédiás demonstrációjáról

Ezzel együtt továbbra is várják az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetõje beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Tisza Párt vezetője hamarosan tüntetni megy Óbudára, a közmédia épülete elé, ahol már felkészültek a rendőrök a helyszín biztosítására. Magyar Péter több követelést is megfogalmazott az esemény előtt, amire reagált a köztévé.

Ugyanakkor van egy határ, amit Magyar sem léphet át, hiszen várhatóan több ezer ember lesz jelen a székház előtt, így ragaszkodnia kell a békés demonstrációhoz, hogy senkinek ne eshessen baja. Soron kívül Új hírek érkeztek a budapesti második világháborús 1 tonnás bombáról

Magyar Péter az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió vendége volt szeptember 26-án élő adásban, most mégis azért tüntet, hogy élő adásban szerepeljen. A politikus 16 pontos követelést is közzé tett. „A hírműsorainkban természetesen beszámolunk a rendezvényről és továbbra is hívjuk műsorainkba az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is” – hangzott el az M1 aktuális csatorna déli híradójában szombaton.

Szerintük Magyar Péter erőszakos akcióval fenyegetőzik

Magyar Péter erőszakos akcióval fenyegetőzik szombati „nyílt levélnek” titulált írásában. Miközben ebben élő közvetítést követel, felemlegeti a 2006-os erőszakos eseményeket, amelyek a Szabadság téren zajlottak a televízió akkori székházánál.

A köztelevízió azokra a kifogásokra válaszolva, amely szerint nem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártoknak, köztük a Magyar Péter által vezetett Tisza Pártnak a szereplésre, hangsúlyozta: szeptember 12. óta hat élő adásba hívták meg a politikust, illetve pártja képviselőjét, ebből egyet fogadott el.

A híradóban ismertették, Magyar Péter 16 pontos követelését tartalmazza a nyílt levél, amely szerinte a közmédia valódi közszolgálati médiává alakításáról szól. Egyebek mellett szerepel benne a vezérigazgató, továbbá a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH)vezetőinek lemondása, de visszaállítaná a közmédia feletti politikai felügyeletet is és követeli a sajtó-helyreigazítási szabályok módosítását.

Magyar Péter beleavatkozna a műsorstruktúrába is, amikor követeli a késő esti kínai és orosz híradók valamint az Egyperces híradók megszüntetését, ám a német és az angol nyelvű híradókról nem ír – hangzott el.

Liner/MTI

Orbán Viktor reagált az EU megdöbbentő döntésére

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is súlyos csapásként beszél az EU döntéséről a Kínából érkező elektromos autók kapcsán.