Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,367 $

Donald Trump Izrael helyében lecsapna Irán nukleáris létesítményeire

Donald Trump azon a véleményen van, hogy Izraelnek le kellene csapnia az iráni nukleáris létesítményeire a megtorlásuk részeként.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt beszédet mond a Pennsylvania állambeli Erie városban tartott kampányrendezvényen 2024. szeptember 29-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/David Maxwell
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hét elején rakétaesőt küldött Izraelre Irán, akik közel 200 rakétát lőttek ki, melynek többségét megsemmisített a légvédelem. A védekezésben a térségben lévő amerikai hadsereg segítséget nyújtott, több rakétát is elfogtak.

Izrael határozottan üzent, és hamar megerősítette, meg fogják torolni Irán tettét. Ahogyan ők fogalmaztak, ennek ára lesz, míg az iráni vezetés arra figyelmeztetett, ebben az esetben messze keményebben csapnak majd le.

Durva fenyegetéseket kapott Izrael Iránból, addig az USA és az izraeli kormány az ellencsapás részleteiről egyeztet. Joe Biden nem támogatja azt a tervet, hogy Izrael Irán nukleáris létesítményeit célozza, míg Donald Trump egészen más véleményen van.

A volt amerikai elnök kijelentette, szerinte Izraelnek le kellene csapnia ezekre a létesítményekre, válaszul az irániak legutóbbi rakétatámadására. A The Times of Israel azt írja, Trump úgy gondolja, a legmélyebb szinten kell megsebezni Iránt, amivel jelentős mértékben gyengíthetnék meg őket.

Az USA elnökjelöltje megjegyezte, először a nukleáris létesítményeket kell célozni, majd a többivel csak utána foglalkozna. „Ha meg akarják csinálni, akkor meg fogják tenni, de ki fogjuk deríteni, hogy mik a terveik.” A korábbi hírek szerint Irán merényletet tervez Trump ellen, így valószínűleg ez a vélemény most ennek is szól a volt elnök részéről.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.