Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,87 Ft
Euró
401,42 Ft
Font
479,15 Ft
Bitcoin
61,769 $

A vasúti, hév- és buszközlekedést is érinti a világháborús bomba hatástalanítása Budapesten – részletek

Az Összekötő vasúti hídnál bukkantak rá a robbanótestre, melynek hatástalanítása megzavarja a budapesti közösségi közlekedést.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A MÁV egy, a honlapján közzétett közleményében tájékoztatta utasait arról, hogy Budapesten, az Összekötő vasúti híd közelében második világháborús bombát találtak, melyet 2024. október 5-én, szombat délután hatástalanítanak a Magyar Honvédség tűzszerészei.

A művelet idejére a rendőrség lezárja és kiüríti a környező területet, mely több közlekedési útvonalat is érint: a korlátozások befolyásolják az Összekötő hídon áthaladó vasúti forgalmat, a Rákóczi híd környéki buszjáratokat és a H6-os HÉV közlekedését is. Soron kívül Szijjártó Péter bejelentette, további magyar állampolgárokat menekítenek ki Libanonból

A MÁV tájékoztatása szerint a vasúti forgalom szünetelése várhatóan szombaton 12:10-től 16 óráig tart Budapest-Kelenföld és Ferencváros között. Az érintett szakaszon a győri és a pécsi vonalak távolsági vonatai (InterCityk, nemzetközi járatok, railjetek), valamint a G43-as és S36-os járatok Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak.

A Volánbusz járatait 10:30 és 16:00 között terelik a Rákóczi híd és a Soroksári út környékén. A H6-os HÉV esetében 10 órától 16 óráig lesz korlátozás: ebben az időszakban a járatok Ráckeve és Tököl felől csak a Kén utcáig közlekednek, míg ellenkező irányban 12:00 és 16:00 óra között a Kén utcától indulnak Ráckeve felé. További részletek ide kattintva.