Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,94 Ft
Euró
401,44 Ft
Font
477,69 Ft
Bitcoin
60,361 $

Szentkirályi Alexandra nem akar Karácsony Gergely helyettese lenni

Gulyás Gergely után Szentkirályi Alexandra is megerősítette, nincs olyan tervük, hogy Karácsony Gergely helyettese legyen a volt főpolgármester-jelölt.

...svg content...Fotó: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nyilatkozik, mögötte Hidvéghi Balázs kampányfőnök, a Fidesz EP-képviselője nyilatkozik, mielőtt beviszik leadásra az aláírt ajánlóíveket Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatalába, a Városház utcában a választási kampány kezdőnapján, 2024.április 20-án. MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón egyenesen kizárta azt az opciót, hogy Szentkirályi Alexandra legyen Karácsony Gergely helyettese Budapesten a vezetésben. Ez olyasvalami, ami aligha fog megtörténni, miközben már most káosz alakult ki a főpolgármester körül.

„Főpolgármester-helyettesként sem veszünk részt a szivárványkoalíció városházi paktumaiban.” – mondta a hirado.hu kérdésére Szentkirályi Alexandra, akinek egyértelmű céljai vannak a Fidesszel, jobb akarják tenni a fővárost, kezdve a közbiztonsággal. Soron kívül Kiadós eső és borongós idő várható pénteken, több helyen is megdörrenhet az ég

„Az a célunk, hogy a város ne a megoldandó problémák halmaza és állandó küszködés legyen, hanem egy sikeres és fejlődő város, ahol jó élni, dolgozni és gyermeket nevelni” – tette hozzá a nyilatkozatában a Fidesz vezető politikusa.

Szentkirályi arról is beszélt, hogy tiszteletben tartják a választási eredményt, és ennek megfelelően kész mindenkivel együttműködni, kizárva azokat a jeleneteket, melyek korábban egy egészen más fővárosi vezetést engedtek meg. Szentkirályi azt nézi, mi a jó a budapestieknek, és nem azt, mi ideális Karácsonynak és Gyurcsányéknak.

„Ezt az eredményt tiszteletben tartva kész vagyok mindenkivel együttműködni, aki pártpolitikai machinációk helyett a budapesti emberekért kíván dolgozni. Mi így fogunk tenni. A fővárosi politikának ugyanis a budapestiek ügyeiről kell szólnia, nem a hatalmi alkudozásról. Mi már rögtön az első közgyűlésre három előterjesztést nyújtottunk be a legégetőbb problémák, vagyis a közbiztonság, a hajléktalanság helyzete és a köztisztaság kapcsán.”

Szentkirályi Alexandra nem akar Karácsony Gergely helyettese lenni

Gulyás Gergely után Szentkirályi Alexandra is megerősítette, nincs olyan tervük, hogy Karácsony Gergely helyettese legyen a volt főpolgármester-jelölt.

Továbbra sem nyitják meg a Margitszigetet, hiába vonult el az árvíz

Egyelőre nem nyitják meg a Margitszigetet, ami a vártnál tovább tart zárva a látogatók előtt, miután a szakemberek biztosra akarnak menni.

300 ezer ember halhat meg 2030-ig az azbeszt miatt

Hazánkban 37, a ráktípushoz köthető halálesetet jegyeztek fel, amivel a középmezőnyben vagyunk a többi tagállamhoz képest.