Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,94 Ft
Euró
401,44 Ft
Font
477,69 Ft
Bitcoin
60,361 $

Tizenkét ártatlan gyermek halálát bosszulta meg Izrael

Izrael bejelentette, a Hezbollah parancsnokának amiatt kellett meghalnia, mert korábban egy rakétatámadásban meghalt tizenkét ártatlan gyermek egy futballpályán.

...svg content...Fotó: Az izraeli légierő egyik AH–64 Apache harci helikoptere libanoni célpontokat támad a két ország határ menti térségében, Észak-Izraelből fényképezve 2024. október 2-án, a palesztinokat támogató Hezbollah libanoni síita milícia és az izraeli erők harcai idején. MTI/AP/Baz Ratner
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Folytatódik Izrael és a Hezbollah közötti háború, kiegészülve a Hamásszal, és immáron Iránnal. Még ezen a héten lecsaphat az izraeli hadsereg Iránra, válaszolván a kedd este történtekre, amikor is közel 200 rakétát indítottak Izrael ellen.

A korábbi hírek szerint nukleáris létesítményeket is célba vehet az izraeli hadsereg Iránban. Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden azonban ezt nem támogatja, ugyanakkor minden forrást elérhetővé tesz Izrael számára, hogy meg tudják védeni magukat.

A Sky News azt írja, Izrael bejelentette, a Hezbollah egyik parancsnokának kiiktatása arra a rakétatámadásra volt válasz, aminek következtében 12 gyerek és tinédzser halt meg egy futballpályán.

Kijelentették, a terroristavezér volt felelős az ártatlan gyerekek haláláért, majd nem sokkal ezután az izraeli hadsereg vadászgépei halálos csapást mértek Khider al Shaebiára. A Hezbollah egyelőre nem reagált Izrael kijelentéseire.

Szentkirályi Alexandra nem akar Karácsony Gergely helyettese lenni

Gulyás Gergely után Szentkirályi Alexandra is megerősítette, nincs olyan tervük, hogy Karácsony Gergely helyettese legyen a volt főpolgármester-jelölt.

Továbbra sem nyitják meg a Margitszigetet, hiába vonult el az árvíz

Egyelőre nem nyitják meg a Margitszigetet, ami a vártnál tovább tart zárva a látogatók előtt, miután a szakemberek biztosra akarnak menni.

300 ezer ember halhat meg 2030-ig az azbeszt miatt

Hazánkban 37, a ráktípushoz köthető halálesetet jegyeztek fel, amivel a középmezőnyben vagyunk a többi tagállamhoz képest.