Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,90 Ft
Euró
401,60 Ft
Font
477,50 Ft
Bitcoin
60,752 $

Az új tanév elindulásával a ChatGPT felhasználóinak száma is nagyot ugrott

Az OpenAI egy pénzügyi bejelentés során közölt egy érdekes adatot, amely megmutatja, milyen fontos szerepe lehet az MI-nek az oktatásban.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az OpenAI nemrég jelentette be, hogy a vállalat 6,6 milliárd dollár befektetést kapott az utóbbi időszakban, a hírhez pedig egy adatot is társított. Eszerint a ChatGPT-nek hetente 250 millió aktív felhasználója van, ami azért érdekes információ, mert augusztus végén (amikor legutóbb adatot közöltek) még „csak” 200 millió volt ez a szám.

Mindez azt jelenti, hogy bő egy hónap alatt 25%-kal emelkedett a mesterséges intelligencián alapuló chatbot felhasználói bázisa, ami még egy ilyen cégtől is igen komoly eredmény. Valószínűleg nem véletlen, hogy a felhasználói szám épp most indult meg felfelé – jegyzi meg a HVG az Engadget cikkére hivatkozva. Soron kívül Kiadós eső és borongós idő várható pénteken, több helyen is megdörrenhet az ég

Augusztus végén, szeptember elején a világ nagyon sok részén elindult az új iskolai tanév, ami jól mutatja, hogy a felhasználók jelentős része tanár vagy még inkább: diák. Ez pedig rávilágít, milyen nagy szerephez jutott az oktatásban a mesterséges intelligencia, és akár tiltják, akár támogatják, a diákok jó eséllyel használják az eszközt.

Az nem derül ki az adatsorból, hogy a 250 milliós bázisnak mekkora része fizet a platformért, és hányan használják az ingyenes verziót – teszik hozzá. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy a ChatGPT a jövő orvosi diagnosztikájának egyik kulcsfontosságú eszköze lehet. Már most is képes felülmúlni az embereket, legalábbis az adatok elemzése kapcsán.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy van egy figyelemre méltó hiba az OpenAI új modelljénél. Az OpenAI hamarosan bemutatja az o1 elnevezésű, új MI-modelljét, azonban már a megjelenés előtt elkezdte vizsgálni azt az Apollo független mesterségesintelligencia-biztonsági kutatócég. Ezáltal pedig érdekes dolgokra derült fény.

Egyetlen góllal kapott ki a Ferencváros a Tottenham ellen az Európa-ligában

Az Anderlecht után a Tottenham ellen is kikapott a Ferencváros egy szorosabb mérkőzésen, több gólt is lőhettek volna a hazai játékosok.

Az új tanév elindulásával a ChatGPT felhasználóinak száma is nagyot ugrott

Az OpenAI egy pénzügyi bejelentés során közölt egy érdekes adatot, amely megmutatja, milyen fontos szerepe lehet az MI-nek az oktatásban.

Szentkirályi Alexandra nem akar Karácsony Gergely helyettese lenni

Gulyás Gergely után Szentkirályi Alexandra is megerősítette, nincs olyan tervük, hogy Karácsony Gergely helyettese legyen a volt főpolgármester-jelölt.