Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,13 Ft
Euró
400,78 Ft
Font
476,27 Ft
Bitcoin
60,486 $

Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

Gulyás Gergely miniszter jelentette be a Kormányinfón, hogy a fiatal lakhatásának elősegítése érdekében programot indít a kormány.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. szeptember 12-én. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt csütörtökön arról, hogy Magyarország sajátos helyzetben van, sokkal több a magántulajdonban lévő lakás, mint a kiadott. Ettől függetlenül jelentősen megnőttek a lakásárak, és ez a fiatalok számára különösen nagy nehézséget jelent, illetve az albérletárak szintén felmentek.

A kormány emiatt úgy döntött, hogy programot hirdetnek a fiatalok lakhatásának elősegítésére, beleértve a kollégistákat is. Gulyás kiemelte, a lakbérszabályozást is meg kell vizsgálni, illetve felgyorsítják a lakásépítéseket.

A miniszter kiemelte, a következő két évben ez a program lesz az egyik legfontosabb célkitűzése a kormánynak. A program részleteiről később adnak tájékoztatást, melyből minden fontos információt megtudhatunk.

A Wizz Air is reagált a 20 órás járatkésésre, ekkor landolhat a gép Budapesten

A szerkesztőségünk számára megküldött közleményből minden kiderül.