Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,62 Ft
Euró
401,59 Ft
Font
477,00 Ft
Bitcoin
61,147 $

Közleményt adott ki Gulácsi Péter, tiszta vizet öntött a pohárba

Részletesen elmagyarázta a magyar kapus, hogy miért jutott arra a döntésre, nem lép pályára a magyar válogatottal.

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, mindenkit meglepetésként ért, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány kedden ismertette az aktuális keretet a Hollandia elleni Nemzetek Ligája-meccs előtt, de a listán nem szerepelt Gulácsi Péter neve. Kissé ellentmondásos magyarázatok születtek az ügy kapcsán, s végül Gulácsi is megszólalt, ám úgy tűnik, nem minden szava ért célt.

Csütörtökön azonban Gulácsi Péter egy hivatalos közleményt is kiadott, melyben tisztázta, valójában mi áll a döntése hátterében. Az M4 Sport Facebook-oldalán közzétett közleményből kiderült, hogy az elmúlt napokban a találgatások mellett félrefordítások is nehezítették a kapus helyzetét, ezt szeretné most tisztázni. Soron kívül Izrael likvidálta a Hamász gázai kormányának vezetőjét

Gulácsi úgy fogalmazott:

„Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitány felé egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg.
Az egy éves kihagyásom óta most először van olyan sorozatterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen Karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból, szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra. Nem csak a rengeteg mérkőzés, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edzés lehetőség miatt is.”

A közleményben a kapus rámutatott, minden körülmények között számíthatott rá a csapat és az aktuális szövetségi kapitány az elmúlt 10 évben, s nincs is nagyobb megtiszteltetés egy játékos számára, mint a címeres mezt viselni, de ezúttal kénytelen az eszére hallgatni a szíve helyett. Végezetül megjegyezte, a márciusi összetartás előtt újra beszélni fog Marco Rossival a folytatásról.