Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,62 Ft
Euró
401,59 Ft
Font
477,00 Ft
Bitcoin
61,147 $

Dömötör Csaba éles kritikával illette Magyar Pétert

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a Tisza Párt vezetője a nyári szünet utáni ötödik héten először megjelent a munkahelyén.

...svg content...Fotó: MTI/Ruprech Judit
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Dömötör Csaba éles kritikával illette Magyar Pétert a hivatalos közösségi médiás oldalán megjelent bejegyzésében. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a Tisza Párt vezetője, aki a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakbizottság tagja, öt hét nyári szünet után először jelent meg brüsszeli munkahelyén. „Végülis, ez is valamiféle eredmény” – jegyezte meg. „A végtelen számú önmagáról szóló fotó készítése közben Magyar Péter talált arra módot, hogy a nyári szünet utáni 5. (ötödik!) héten először megjelenjen a brüsszeli munkahelyén” – emelte ki.

Dömötör szerint különösen abszurd ez úgy, hogy Magyar korábban másokat naplopónak nevezett, miközben ő maga szeptemberben egyetlen brüsszeli ülésen sem vett részt a nyilvános jegyzőkönyvek szerint. „Ezzel a lendülettel abszurd bárdolatlansággal kezdte szórni másokra a ’naplopó’ jelzőket. Jócskán furcsa ez annak fényében, hogy szeptemberben a nyilvános jegyzőkönyvek szerint egyszer sem vett részt brüsszeli üléseken (tudják, ez az a munkahely, amelyre hivatkozik, mikor nem ül be a fővárosi közgyűlésbe)” – fogalmazott a Facebook-oldalán közzétett posztban, amit a Mandiner szúrt ki. Soron kívül Izrael likvidálta a Hamász gázai kormányának vezetőjét

Magyarhoz hasonlóan Dömötör Csaba is a mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottságban fog dolgozni, tagságát hivatalosan a következő hétfőn erősítik meg a plenáris ülésen. A politikus utalt arra, hogy bár a csütörtöki bizottsági ülésen még nem találkozhatnak, a jövőben biztosan lesz alkalom a személyes eszmecserére.

„Én is ebben a bizottságban fogok dolgozni. Erre a házszabály alapján leghamarabb jövő hétfőtől lesz lehetőségem, amikor a plenáris ülésen megerősítik a tagságomat. Állok elébe, van mit megvitatnunk” – zárul a politikus bejegyzése.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Deutsch Tamás megerősítette, a legfelsőbb szinteken folytatják tovább az ügyet Magyar Péter mentelmi jogának törlése miatt. „A Tisza Párt elnöke korábban a mentelmi jog eltörléséről hadovált, de most a mentelmi joga mögé bújva mindenáron el akarja kerülni a felelősségre vonást. Ezért fordultunk Magyar frakcióvezetőjéhez, Manfred Weberhez” – írta a politikus. Mindemellett arra is kitértünk, hogy Kunhalmi Ágnes szerint az ellenzék hat parlamenti pártja már Magyar Péter megjelenése előtt elvesztette a bizalmat.