Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,33 Ft
Euró
399,96 Ft
Font
475,29 Ft
Bitcoin
60,408 $

Marco Rossi elmondta, hogyan szerezhetünk pontot Hollandia ellen

Nem titok, hogy Hollandia a favorit a következő Nemzetek Ligája mérkőzésen, de ez még nem jelenti azt, hogy ne okozhatnánk meglepetést.

...svg content...Fotó: Marco Rossi szövetségi kapitány az októberben sorra kerülõ két Nemzetek Ligája-mérkõzésre készülõ magyar labdarúgó-válogatott keretének kihirdetésén a telki edzõközpontban 2024. október 1-jén. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A magyar válogatott hamarosan ismét pályára lép a Nemzetek Ligájában, ezúttal Hollandiát fogadván a Puskás Arénában, ami egy rendkívül nehéz mérkőzésnek ígérkezik. A németek elleni kiütés nem volt benne a pakliban, míg a bosnyákok ellen a rengeteg helyzet ellenér sem volt szerencsénk.

Emiatt Hollandia ellen minimum döntetlent kellene játszanunk, addig egy győzelemmel igencsak megborulna a csoport. Marco Rossi, aki már ismertette az aktuális keretet, és egyúttal kiderült, Gulácsi Péter miért nem fog védeni a következő mérkőzéseken, természetesen tisztában van a hollandok képességeivel. Soron kívül Izrael likvidálta a Hamász gázai kormányának vezetőjét

„Nagyon jól tudjuk, Hollandia milyen játékerőt képvisel. Nem is kérdés, hogy a csoportunkban ők lesznek versenyben Németországgal az első helyért, így az egymás elleni párharcunk toronymagas esélyesei is ők. Ennek ellenére ez a mérkőzés is nagyon fontos számunkra, de az is igaz, hogy a Bosznia-Hercegovina elleni összecsapás jelentősége még nagyobb, hiszen ahhoz, hogy ne essünk ki az A ligából, nyernünk kell.” – idézte az mlsz.hu Rossit.

Egy olyan csapat látogat el hozzánk, akik nemrég még Eb-elődöntőt játszhattak, de a papírforma ellenére is lehet esélyünk. Rossi szerint, ha a legjobb formánkat hozzuk, addig Hollandia nem, és még egy kis szerencsénk is van, a pontszerzés sem lehetetlen.

„Az Eb-elődöntős Hollandiától a papírforma alapján ugyan ki lehet kapni, viszont ebben az esetben sem mindegy, hogyan. Ahogy azt már sokszor elmondtam, ha mi a legjobb teljesítményünket nyújtjuk, ők pedig nem, és egy kis szerencsénk is van, akkor a pontszerzés sem lehetetlen, de ehhez mindhárom feltételnek teljesülnie kell. A legfontosabb azonban az, hogy mi jó teljesítményt nyújtsunk!”