Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,93 Ft
Euró
400,51 Ft
Font
480,93 Ft
Bitcoin
61,420 $

Deutsch Tamás reagált, veszélybe kerülhet Magyar Péter mentelmi joga?

Deutsch Tamás megerősítette, a legfelsőbb szinteken folytatják tovább az ügyet Magyar Péter mentelmi jogának törlése miatt.

...svg content...Fotó: Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportjának vezetője az Európai Parlament (EP) költségvetési felügyeleti bizottságának (CONT) alakuló ülésén az EP brüsszeli épületében 2024. július 23-án. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Magyar Péter nemrég megerősítette, feljelentést tesz Deutsch Tamás ellen, aki minden képviselőnek levelet írt az Európai Parlamentben a Tisza Párt vezetőjének mentelmi joga és a diszkós ügye kapcsán. A Fidesz politikusa most ismét reagált, és azt mondta, értesülései szerint Magyar azon dolgozik a háttérben, hogy a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye az Európai Parlamentben.

„Értesüléseink szerint Magyar Péter minden rendelkezésére álló eszközzel azon ügyeskedik, hogy az EP-ben a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye. A Tisza Párt elnökének intenzív kavarása miatt kialakult helyzetben felszólítjuk az Európai Parlament Jogi Bizottságának elnökét, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson.” Soron kívül Videón Orbán Viktor meglepetés családlátogatása (videó)

Lopással gyanúsítják Magyart, ugyanakkor ő továbbra sem akar lemondani a mentelmi jogáról. Deutsch szerint így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást. Megjegyezte, úgy látja, hogy a baloldali politikus egyértelműen arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrány hullámai.

Magyar Pétert lopással gyanúsítják

„Magyar Pétert ugyanis lopással gyanúsítja az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást. Magyar Péter ezerrel arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrányának hullámai. A Tisza Párt elnöke visszaél a politikai pozíciójával, és így akar elmenekülni a felelősségre vonás elől.”

Már az Európai Parlament Jogi Bizottságának elnökéhez fordulnak, és felszólítják, ne engedjenek a nyomásgyakorlásának Magyar Péter részéről. Deutsch szerint a bizottságnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a mentelmi jog felfüggesztésével megtörténhessen a felelősségre vonás.

„A kialakult helyzetben az Európai Parlament Jogi Bizottságának elnökéhez fordulunk, hogy felszólítsuk, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy a Magyarral szövetséges néppárti politikusok és a baloldali-liberális frakciók politikai lobbija miatt Magyar Péter mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson. Az illetékes Jogi Bizottságnak ugyanis mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy szokásos eljárásban a Tisza Párt elnöke mentelmi jogának felfüggesztésével mihamarabb elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni.”

A mentelmi jog ügye

A Fidesz alapító politikusa kiemelte, a Tisza Párt elnöke korábban a mentelmi jog eltörléséről beszélt, de most mégsem mond le róla. Szerinte botrányosan viselkedett Magyar, és nem akarja, hogy ez büntetlenül maradjon.

„A Tisza Párt elnöke korábban a mentelmi jog eltörléséről hadovált, de most a mentelmi joga mögé bújva mindenáron el akarja kerülni a felelősségre vonást. Ezért fordultunk Magyar frakcióvezetőjéhez, Manfred Weberhez, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, hogy amikor Magyar mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, a törvény előtti egyenlőséget megsértve meg fogjak-e védeni a köztörvényes bűncselekményt elkövető emberüket.” – írta Deutsch Tamás a Facebook oldalán.

„Ezért tájékoztatunk minden képviselőt Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről. És ezért fordulunk most az Európai Parlament Jogi bizottságának elnökéhez is, hogy ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson. Ennyi.”

Több márkánál durván emelkednek a biztosítási, különösen a cascodíjak

Széles skálán mozognak az árváltozások, a 30% feletti drágulástól az enyhe csökkenésig.

Gyurcsány Ferenc szerint tény, hogy vele jobb volt a magyar embereknek

Miközben a DK támogatottsága rendkívüli mértékben zuhant, és 2026-ban várhatóan még a parlamentbe is nehéz lesz bejutniuk, Gyurcsány Ferenc azt bizonygatja, hogy márpedig vele jobb volt az ország.