Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,18 Ft
Euró
398,93 Ft
Font
478,89 Ft
Bitcoin
61,911 $

Nem engedtek felszállni két magyart a Ryanair egyik rodoszi járatára, mondván, ittasok

Az utasokkal alkohol- és drogtesztet is végeztettek, ám az negatív eredménnyel zárult. A gépről lemaradtak, így kétmillió forintot buktak.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Múlt hétfőn nem engedtek fel egy magyar párt a Ryanair egyik Budapestről induló rodoszi járatára, mert azt fogták rájuk, hogy „alkoholos befolyás alatt állnak”, emiatt pedig nem jutottak el az álomnyaralásukra sem – derül ki a beszámolóból. A pár egyik tagja a történteket felidézve a Blikknek azt mondta, amikor vártak a jegyellenőrzésre, a földi utaskezelő szinte rájuk rivallt, hogy alkoholszagot érez.

Majd megmondta nekik, hogy álljanak felre, így nem szállhatnak fel a gépre. Ám a pár tagjai semmit sem ittak, az egyik alkalmazott mégis félreállította őket, mintha bármi megbotránkoztatót tettek volna. „De ez még csak a kezdet volt” – fogalmazott a hölgy. Ugyanis rendőrt hívtak rájuk, leszállíttatták őket a géphez induló buszról, és közölték velük, hogy márpedig ők most nem mennek nyaralni – írta meg a lap. Soron kívül Tanárvizsga: tízezer pedagógus már levizsgázott, 27-en megbuktak

Ezután alkohol- és drogtesztet végeztek rajtuk, ám az negatív eredménnyel zárult. A gép közben elment, a rendőrök széttárták a karjukat, a földi utaskísérő pedig, aki arra hivatkozott, hogy a kapitány nem engedi őket felszállni, eltűnt. A csomagjaikat visszakapták, de megalázva, kétmillió forintot bukva lemaradtak a nyaralásról, és még a Ryanair tiltólistájára is felkerültek. „Ezt nem hagyjuk annyiban” – jelentette ki a hölgy, hozzátéve, hogy feljelentést tesznek és perre mennek.

A Ryanair sajtóosztálya a Blikknek azt írta, hogy az utasok a repülőjegy megvásárlásával elfogadják az általános szerződési feltételeket is, amelyek közt szerepel, hogy a légitársaság megtagadhatja a beszállást akkor, ha úgy ítélik meg, hogy az utas veszélyt jelent önmagára, a többi utasra vagy a személyzetre. Az utóbbi időben egyébként többször is adódtak már problémák a légitársaságokkal, leginkább a járatkésések- és törlések miatt.

Augusztus végén például 28 órás késéssel jutottak haza egy Milánóból Budapestre tartó járat utasai. Az emberek leginkább azt nehezményezték, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást a Ryanairtől. Míg a légitársaság egy másik gépén botrány tört ki, miután borzasztó hőségben, hat órán át kellett várakozniuk a Lengyelországba tartó egyik járat fedélzetén. Egy nő ráadásul el is ájult, hiszen az utasokkal teli repülőgép a tűző napon állt.