Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,18 Ft
Euró
398,93 Ft
Font
478,89 Ft
Bitcoin
61,911 $

Jelentés: Izrael jelentős megtorlásra készül Irán ellen, napokon belül támadhatnak

Izrael napokon belül jelentős megtorlást hajthat végre Irán ellen azt követően, hogy rakétaesőt zúdítottak rájuk kedd este.

...svg content...Fotó: Fedezékbe húzódó emberek a Jeruzsálem és Tel-Aviv közötti autópálya mellett, Sores térségében, amikor iráni rakétatámadás éri Izraelt 2024. október 1-jén. Irán a Hezbollah Irán-barát síita milícia ellen indított izraeli szárazföldi támadás megtorlásaként lőtt ki több sorozat ballisztikus rakétát Izraelre. MTI/AP/Ohad Zwigenberg
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Közel 200 rakétával szórta meg Izraelt Irán, de eddig egy halálos áldozatról sem számoltak be, miután a rakéták többségét elfogták. Kiderült, hogy az amerikai csapatok is segítettek ebben, és az USA kormánya súlyos figyelmeztetést küldött Iránnak.

Orbán Viktor miniszterelnök is azonnal reagált a közel-keleti helyzetre, ami egyre aggasztóbb. Teherán jelezte Izraelnek, jobb, ha még csak nem is gondolkoznak megtorláson, de úgy tűnik, mindez nem marad el, és lehetséges, nukleáris létesítményeket vehetnek célba. Soron kívül Tanárvizsga: tízezer pedagógus már levizsgázott, 27-en megbuktak

A Sky News az Axios-ra hivatkozva számolt be arról, hogy Izrael napokon belül jelentős megtorlást fog indítani Irán ellen, és akár olajkitermeléssel foglalkozó létesítményeket célozhatnak meg.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök már kedden úgy fogalmazott, Irán nagy hibát követett el, amiért meg fognak fizetni. Az USA teljes vállszélességgel ott van Izrael mögött, és minden szükséges katonai támogatást megadnak számukra a védelmükhöz. Hogy az ellentámadásban részt vesznek-e, azt egyelőre nem tudni.

Egy iraki csoport megfenyegette az USA kormányát, mégpedig, ha ez megtörténik, abban az esetben minden amerikai katona célponttá válik Irak teljes területén. Irán jelentős mennyiségű rakétával és más tömegpusztító fegyverrel rendelkezik, amiket készek bevetni.