Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,79 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
62,249 $

Orbán Viktor egy igazi legendának írt levelet

Orbán Viktor kormányfő levélben köszöntötte a 100 éves amerikai legendát, akit sokan köszöntöttek fel.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök motorcsónakról ellenőrzi a dunai árvízvédelmi munkát Budapesten 2024. szeptember 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról beszámoltunk, 100 éves lett Jimmy Carter volt amerikai elnök, aki igazi legenda a politikában. Az USA 39. elnöke egy igen változó és nehéz időszakban vette át a kormányzást Gerald Fordtól, amit később Ronald Reagan kapott meg.

Carter mai napig nagy név a politikában, aki 1977 és 1981 között irányíthatta az Egyesült Államokat. Hosszú élet adatott meg számára, hiszen ma ünnepli a 100. születésnapját, ami csak keveseknek adatik meg, különösen egy ilyen stresszes karrier mellett. Soron kívül Szentkirályi a budapesti korrupcióról: Karácsony hagyta, hogy mindenki szabadon garázdálkodhasson

Orbán Viktor miniszterelnök is megragadta a lehetőséget, hogy levelet írjon a 100 éves egykori elnöknek. „A magyar nemzet mindig úgy fog gondolni Önre, mint az Egyesült Államok elnökére, aki visszaadta nekünk a Szent Koronát, visszaadta az ezeréves magyar államiság és keresztény hagyomány szimbólumát. Ez a cselekedet abban a pillanatban a remény fénye volt számunkra egy reménytelen időben.” – idézte a hirado.hu Orbán Viktor levelét.

Orbán Viktor levele végén háláját fejezte ki Jimmy Carter exelnöknek a magyar nemzet melletti bátor elkötelezettségéért – olvasható a cikkben.

Elkezdődött: Izrael bejelentette, rakétaesőt indított ellenük Irán (videó)

Úgy tűnik, Irán hadat üzent Izraelnek, amivel még inkább kiszélesedhet a háború a Közel-Keleten.