Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,58 Ft
Euró
401,18 Ft
Font
479,46 Ft
Bitcoin
63,728 $

Erős léptekkel közelít India az Egyesült Államokra: közel 5 millió koronavírus-eset

Indiában olyannyira felgyorsultak a fertőzések, hogy lassan az 5 millió koronavírus-esetet is elérik, am eddig csak az Egyesült Államoknak sikerült.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Indiában olyannyira felgyorsultak a fertőzések, hogy lassan az 5 millió koronavírus-esetet is elérik, ami eddig csak az Egyesült Államoknak sikerült.

Mint arról korábban a WHO is beszámolt, India erősen hozzájárult az új negatív rekordhoz. Az ország egyre nagyobb nyomás alá kerül, miközben már egy sürgősségi oltás jóváhagyásán gondolkoznak a sok új fertőzés és a halálesetek száma miatt. Soron kívül Kövér László szerint Gyurcsány Ferenc magának épített fel „gyűlöletből ácsolt pódiumot”

A CNA beszámolója szerint Indiában 92 071 új esetet regisztráltak. Ezzel már 4.85 millióra emelkedett a koronavírus-esetek száma – közölte a szövetségi egészségügyi minisztérium a hétfőn közzétett új adatai részeként.

A világ második legnépesebb országát a fertőzések számát tekintve világszerte csak az Egyesült Államok előzi meg, de augusztus közepe után minden egyes nap India előrébb jár az új regisztrált fertőzések számában. Napi szinten több mint 1 millió tesztet csinálnak.

A halálozások eddig viszonylag alacsonyak voltak a fertőzések számához képest, de az emelkedés jól látható. Több mint 1 100 ember halt meg COVID-19-ben az elmúlt 24 órában – közölte a minisztérium a hét első napján. A halálesetek száma összesen 79 722-re emelkedett.

Az oltóanyagok kapcsán a kormány azt mondta, csak akkor tudják ezt biztostani a nép számára, ha meggyőződtek annak biztonságáról és hatékonyságáról. Egyelőre nincs kitűzve pontos dátum a vakcina megérkezését illetően. 2021 első feléig azonban már ismertnek kell lenniük a végeredményeknek a tesztek kapcsán.

Ezt a jutalmat kapják a dél-koreaiak az alacsonyabb koronavírus számok miatt