Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,86 Ft
Euró
397,90 Ft
Font
477,96 Ft
Bitcoin
63,809 $

Visszavonul a Barcelona valaha volt egyik legnagyobb legendája

Andrés Iniesta úgy döntött, befejezi a pályafutását futballistaként, nem játszik többé magas szinten, bármennyire is nehéz elengednie mindezt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Patrick T'Kindt
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A régi nagy csapatból már csak Lionel Messi aktív, aki ugyancsak a pályafutása vége felé közelít. Többek között Xavi és Puyol is visszavonultak, egy ideje nem aktívak játékosként, és most már Andrés Iniesta sem.

A Barcelona valaha volt egyik legnagyobb legendája 40 évesen döntött úgy, hogy felhagyja a futballal, ám nem panaszkodhat, hosszú karrier adatott meg számára. 2000-ben vált profivá, ami azt jelenti, hogy 24 éven át játszhatott a felnőttek között, míg gyerekként 1994-ben kezdte meg a karrierjét. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

2000és 2018 között szolgálta hűsen a Barcát, akikkel mindent megnyert, akárcsak a spanyol válogatottal. 2006 és 2018 között volt spanyol válogatott, összesen 131 mérkőzésen kapott lehetőséget, és 13 gólt szerzett.

A Barcelonánál 442 meccsen lépett pályára, és középpályásként 35 góllal járult hozzá a sikerekhez. Éveken át játszott Japánban, amit nagyon élvezett, míg legutóbb a Közel-Keletre igazolt, de ez csak egy rövid kitérő volt számára. Iniesta visszavonulásáról Fabrizio Romano is beszámolt.