Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,17 Ft
Euró
397,91 Ft
Font
478,53 Ft
Bitcoin
63,760 $

Kormány: a magyar nyugdíjasok fizetik a legkevesebbet a gázért és az áramért Európában

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó ezúttal az idős embereknek, a nyugdíjasoknak üzent egy fontos nap alkalmából.

...svg content...Fotó: Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója beszédet mond a Fidesz-KDNP választási fórumán Nyíradonyban 2024. május 10-én. MTI/Derencsényi István
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Az idős emberek továbbra is fontos szerepet töltenek be a magyar kormány programjában. Ennek részeként vezették vissza a 13. havi nyugdíjat, amit a korábbi vezetés elvett, és ezzel együtt azóta jelentős mértékben növelték a nyugdíjakat.

Kedden, az idősek világnapján üzent Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó, aki háláját fejezte ki a nyugdíjasoknak. Ők azok, akikre ennyi idő múltán is építkezhetnek és támaszkodhatnak, amiért csak hálával tartoznak nekik. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

„Hálásak vagyunk a tudásukért és a tapasztalatukért, azért a biztos alapért, amelyre ma is építkezhetünk és támaszkodhatunk. Magyarország kormánya nemcsak tiszteli és megbecsüli a nyugdíjasokat, hanem kiáll az érdekeikért és megvédi a juttatásaikat” – hangsúlyozta Nyitrai.

Nyitrai felhívta a figyelmet arra is, hogy a baloldal korábban elvette a 13. havi nyugdíjat, és kitartanak a rezsivédelem mellett, amit újabb támadások érnek Brüsszelben. Elmondta, ennek köszönhetően Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legkevesebbet a gázért és az áramért. Sőt, a nyugdíjasok idén már öt alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot.