Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
357,30 Ft
Euró
397,23 Ft
Font
476,55 Ft
Bitcoin
64,077 $

Halálos késes támadás történt egy sanghaji szupermarketben, többen meghaltak

Többen életüket vesztették a sanghaji késes támadásban, amit a támadó a helyi Walmartban hajtott végre.

...svg content...Fotó: Unsplash/Francois Hoang
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hétfő este hajtotta végre a késes támadást a támadó Sanghajban a Walmart szupermarketben, melynek következtében három ember életét vesztette, tizenöt másik pedig megsérült. A kínai rendőrség beszámolója szerint egy 37 éves, Lin nevű férfit tartóztattak le a helyszínen, aki a feltételezett elkövető.

Kiderült, hogy a férfi amiatt érkezett Sanghajban, hogy egy személyes pénzügyi vita miatt levezesse a dühét. A nyomozók jelenleg is dolgoznak az ügyön, hogy minden apró részletre fény derülhessen. Egy sűrűn lakott területen történt a támadás, ahol több egyetem is található. Soron kívül Megtörtént a vádemelés a szolnoki kalandparkban egy gyermeket felrúgó karateedző ellen, börtönbe kerülhet

Mindhárom elhunyt a kórházban vesztette életét, már nem tudták megmenteni őket az orvosok. A többi sérült nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, vélhetően nincs veszélyben az életük, így nem valószínű, hogy tovább nő az áldozatok száma.

Több késes támadás is történt

A BBC azt írja, az egyik szemtanú elmondása szerint mindenhol vér volt. A helyszínre rövid időn belül megérkeztek a tűzoltók, a rendőrök és a különleges fegyveres és taktikai egység is, majd evakuálták a bevásárlóközpontot.

Kedden újranyitották az épületet, de csak fokozott biztonsági intézkedések mellett. Kínában tiltott a lőfegyverek használata, ám az elmúlt hónapokban több késes támadás is történt. Ezelőtt egy 10 éves japán diák vesztette életét Dél-Kínában, amikor az iskolája közelében halálra késelte egy támadó.

Júniusban egy amerikai főiskolai tanárt késeltek meg egy parkban, szintén Kínában. Májusban a déli Jünnan tartományban egy férfi két emberrel végzett egy késes támadás során, huszonegy másikat pedig megsebesített egy kórházban.

Amerikai bombázó is részt vesz a dél-koreai katonai parádén, Észak-Korea forrong

Dél-Korea szándékosan élesztette fel a katonai parádét, mellyel az a céljuk, hogy elrettentsék a folyamatosan nukleáris fegyverekkel fenyegetőző Északot.