Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,75 Ft
Euró
397,14 Ft
Font
477,24 Ft
Bitcoin
63,828 $

Orbán Viktor teljes vállszélességgel védte meg a tanárokat

A miniszterelnök visszautasította a súlyos vádakat, és megvédte a magyar pedagógusokat, akiknek többsége kiváló munkát végez.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. szeptember 30-án. Mögötte Kövér László, az Országgyûlés elnöke. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Orbán Viktor nem unatkozott a hétfői parlamenti ülés alatt, bár arra talán ő sem számított, hogy Gyurcsány Ferenc ordibálásától lesz hangos az ülésterem. Márpedig ez történt, majd a kormányfő egyetlen egy mondattal rakta helyre a volt riválisát.

A drogkereskedelem szintén a témák között szerepelt, ami valódi problémát jelent, melynek kapcsán Orbán Viktor megint határozottan üzent. Ezen területen szintén várhatóak változások, még inkább veszélyben érezhetik magukat a drogkereskedők, akik közül többek már börtönben ülnek. Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

Komjáthi Imre szavaira reagálván mondta azt Orbán Viktor, hogy óvatosan bánna azokkal a túlzásokkal, amelyek az iskolából kikerül fiatalok funkcionális analfabetizmusára vonatkoznak. „Ugyanis ezeket a gyerekeket tanítják, és a kikerülő gyerekek minősége a tanárokat minősíti.” – tette egyértelművé a kormányfő.

„Tehát óvatosan! Nem javaslom, hogy leértékeljük az egész magyar pedagógus-társadalom teljesítményét, akik egyébként éveket töltenek el ezekkel a gyerekekkel, és azt állítják egyesek, hogy ennek a munkának az eredménye az tömegesen elégtelen. Ez nem felel meg a valóságnak.”

Orbán Viktor azonban elismerte, vannak problémák az oktatási rendszerben, de olyan állításokat, amik generálisan leértékelnék a magyar tanárok munkáját, azt vissza kell utasítsa.” – fogalmazott a miniszterelnök, ami után többen megtapsolták.

Orbán Viktor egyetlen mondattal rakta helyre Gyurcsány Ferencet

Orbán Viktornak nem volt szüksége többre egy mondatnál azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalt, majd elvették tőle a szót.

Orbán Viktor teljes vállszélességgel védte meg a tanárokat

A miniszterelnök visszautasította a súlyos vádakat, és megvédte a magyar pedagógusokat, akiknek többsége kiváló munkát végez.