Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,30 Ft
Euró
396,92 Ft
Font
475,70 Ft
Bitcoin
63,959 $

Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

A Fidesz vezető politikusa szerint ennek a kulcsa „Vitézy Dávid árulása”.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Karácsony Gergely korábban interjút adott a Telexnek, amelynek kapcsán egyebek mellett Vitézy Dávid is elmondta a véleményét. A politikus szerint a főpolgármester az interjú során „kizárólag panaszkodik, másokra mutogat, valótlanságokat állít és persze a Gyurcsány-kormányból hozott szövetségeseinek átmentéséhez ragaszkodik”.

Míg Magyar Péter zsarolással vádolja Karácsony Gergelyt, aki szerinte hazudik. „Karácsony Gergely ma egy hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő interjút adott a Telexnek. Hogy ki kibe lett szerelmes az utóbbi hetekben, az elég könnyen megállapítható” – fogalmazott, hozzátéve: szerinte a főpolgármester mindig áldozatként állítja be magát, akit sajnálni kell, ígéreteit pedig nem tartja be.

Nemrégiben Szentkirályi Alexandra is megszólalt, aki a hivatalos közösségi médiás oldalán úgy fogalmazott, „a főpolgármester mai interjúja megerősítette azt, amit eddig is tudtunk, csak a szivárványkoalíció összeborulásának legújabb epizódját láthatjuk”. Ezt követően a Fidesz vezető politikusa Facebook-posztját azzal folytatta:

„Igenis Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal, paktumokkal akarják irányítani Budapestet, aminek a kulcsa Vitézy Dávid árulása. Noha korábban hazugságnak nevezték, ma Karácsony bevallotta, hogy Vitézy valóban Magyar Péter jelöltjeként akar főpolgármester-helyettes lenni. Karácsonynak pedig csak annyi a feltétele, hogy megtarthassa Gyurcsány embereit maga körül”.

Szentkirályi mindezt felháborítónak tartja, ugyanakkor nem lepődött meg a dolgon, mint ahogy azon sem, hogy a főpolgármester a választások óta egyszer sem kereste fel „a legtöbb budapesti szavazatával bíró fővárosi frakciót”. Végül leszögezte: „A budapesti Fidesz munkája során a budapestiekkel törődik, az ő ügyeiket képviseli, a taktikázást és paktumokat meghagyja a szivárványkoalíciónak”.