Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,78 Ft
Euró
397,36 Ft
Font
475,41 Ft
Bitcoin
63,784 $

Vona Gábor is reagált a Rossi-ügyre, Magyar Péter szerint ez marhaság

Vona Gábor öt pontban reagált többek között a Tisza Párt Marco Rossival készült képére, Magyar Péter pedig a kommentekben szólt be a politikusnak.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, egy Tisza-párti politikus, Gerzsenyi Gabriella európai parlamenti képviselő Facebookon közzétett kampányfotóján tűnt fel Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ami igen nagy port kavart. A Facebook-posztban egy közös fotót tett közzé a képviselő, melyen ő, Rossi és három másik ember látható, egy olyan üzenettel, mely azt sugallta, hogy Rossi politikai támogatója a Tisza Pártnak. A fotóval kapcsolatban Rossi gyorsan tisztázta a helyzetet, erről itt írtunk bővebben. A történtekre pedig Vona Gábor, a Második Reformkor pártjának vezetője öt pontban reagált a hivatalos közösségi médiás oldalán közzétett posztban, s annak első pontjában összefoglalta az elmúlt nap eseményeit.

Egyebek mellett azt írta, Rossi nem ismerte fel az újdonsült politikusokat, akiket „lelkes, jól szituált turistáknak” nézhetett, aztán a párt egyik tagja politikai kampányszöveg kíséretében megosztotta a képet, „mintha Rossi is velük áradna. Ezután a szövetségi kapitány természetesen elhatárolódott”. Vona szerint „az eset rávilágít, mennyire átpolitizált nálunk minden emberi viszony”. „Teljesen mindegy már, hogy a tiszások tényleg szeretik-e a kapitányt, vagy hogy Rossi valóban nem politizál. Az egyik tábor szemében Magyar Péter emberei opportunista divatdrukkerek, a másikéban a szövetségi kapitány egy Orbán-báb” – fogalmazott a második pontban. Ezután pedig arra utalt, hogy szerinte a kormány „kisajátította” a labdarúgást, míg a negyedik pontban azokról a személyekről ír, akik „szívből gyűlölik a focit, a stadiont, Szoboszlait és Rossit”. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

Végül a Facebook-posztját a Magyar Péternek szánt üzenetével zárja: „Így aztán egyre érthetőbb, Magyar Péter miért nem engedi szerepelni a többi politikusát. Ahogy ez az eset is mutatja, a maga szempontjából valószínűleg jól teszi”. Véleménye szerint a Tisza Párt politikusainak tudniuk kellett volna, hogy ezzel a képpel „csak felsülhetnek”, de nem tudták, így egyelőre maradnak „kedvesen mosolygó stock fotó arcok. Rossi nélkül. Hang nélkül”. A Tisza Párt elnöke, Magyar Péter kommentben reagált a bejegyzésre, állítása szerint „ez egy marhaság” – szúrta ki az Index. „Az egyik képviselőnk olaszul magyarázta el a kapitánynak, hogy kik ők, és engedélyt is kért a kép posztolásához” – jelentette ki a politikus, aki szerint „inkább a rogáni propaganda (beleértve a Nemzeti Sport) viselkedése a vérlázító ebben a sztoriban”.

Válaszul Vona Gábor cinikusan megjegyezte: „természetes, hogy marhaság. Ti nem hibázhattok”. Ezután arra utalt, tételezzük fel, hogy úgy történt, ahogy Magyar mondja, azaz egyik kollégája elmagyarázta Rossinak olaszul/angolul, hogy ők a Tisza Párt EP-delegációja. Egyúttal arról is tájékoztatták, hogy a közös kép majd egy politikai poszt lesz, amelyet „labdáról labdára, tégláról téglára vesszük vissza az országot” szöveggel osztanak majd meg. „Erre Rossi bólintott, és mosolyogva odaállt a fotóra. Ugyan már, Péter!” – áll Vona válaszában, melyben leírja, úgy látja, hogy a párt inkorrekt módon használta fel a képet. Elárulta, vele is megesett ilyen, ami miatt elnézést kért. „Ezt is Rogán írta. Sőt, ezt is Rogán írja. Mindent Rogán ír, ami neked nem tetszik” – fogalmazott.

„Egy ország vezetésére készülsz. Állítólag szeretnéd helyreállítani a demokráciát is. Akkor szerintem ideje hozzászoknod lépésről lépésre, hogy más vélemények is vannak a világban, nem csak a tiéd” – jegyezte meg a Második Reformkor vezetője. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Vona Gábor szerint sok illúzió van a Tisza Párttal kapcsolatban. Kiemelte: a legnagyobb illúzió az, hogy „csak Magyar Péter” és „csak a Tisza”. Míg ebben a cikkben arra is kitértünk, hogy Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter. A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: a Tisza Párt elnöke a magánéletében is megbukott.