Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,29 Ft
Euró
397,70 Ft
Font
476,02 Ft
Bitcoin
63,708 $

Az Atlético edzőjét feldühítették az öngyújtókkal dobálózó szurkolók

A rendbontó szurkolók miatt kellett félbeszakítani a mérkőzést.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/J. J. Guillen
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, a vasárnapi LaLiga-mérkőzést a második félidő közepén felfüggesztették, miután a Metropolitano egyik kapuja mögé szurkolók elkezdtek különböző tárgyakat, köztük öngyújtókat és műanyag palackokat dobálni. Éder Militao a 64. percben 1-0-ra vezetéshez juttatta a vendég Real Madridot, majd később – miután 20 perces késéssel folytatódott a játék – Ángel Correa a 96. percben egyenlített, mielőtt az Atlético játékosát, Marcos Llorentét kiállították.

Az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone dühösen nyilatkozott a történtekről, megjegyezve, hogy szerinte részben a Real kapusa, Thibaut Courtois felelős a szurkolók akciójáért. Az ESPN szerint az edző masszív kritikákkal illette azon drukkereket, akik miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést, kiemelve, hogy a játékosoknak sem lenne szabad „provokálniuk” a szurkolókat: Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter

„Ebben mindenkinek segítenie kell. Nyilvánvaló, hogy az öngyújtókkal dobálózó szurkolók viselkedése nem helyes. De mi, a főszereplők sem segítünk, ha provokáljuk a szurkolókat, és a szurkolók feldühödnek. [A dolgok dobálása] helytelen, nem helyes, de meg kell őriznünk a hidegvérünket, és meg kell értenünk a helyzetet, tudnunk kell, hogyan ünnepelhetünk egy gólt, nem a lelátóra nézve, nem ezekkel a gesztusokkal.”

Amikor Mateo Busquets Ferrer játékvezető először szüneteltette a meccset, a stadion hangszóróin keresztül figyelmeztették a szurkolókat, hogy fejezzék be, Simeone és a csapatkapitány Koke pedig közelebb ment hozzájuk, hogy beszéljen hozzájuk, nyugalomra buzdítva őket.

Simeone elmondta, szinte mindenki igyekezett lenyugtatni a szurkolókat, ők azonban azt mondták, hogy „nem az ő hibájuk volt, azt mondták, hogy az ellenfél kapusa provokálta őket”. Ekkor újabb tárgyakat kezdtek el dobálni a drukkerek, mire a játékvezető leküldte a két csapatot a pályáról, és bejelentették, hogy a mérkőzést kezdetben 10 percre felfüggesztik, amit később 15 percre hosszabbítottak meg.