Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,29 Ft
Euró
397,70 Ft
Font
476,02 Ft
Bitcoin
63,708 $

Karácsony Gergely szerint Magyar Péter nem tudná őt legyőzni Budapesten

A főpolgármester biztos benne, hogy Magyar Péter nem nyerhetne Budapesten főpolgármesterként, és ezzel együtt nem is lát nála ilyen ambíciója.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetõje nyilatkozik a sajtó képviselõinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely és Magyar Péter kapcsolata úgy tűnik, mégsem olyan idilli, mint amilyennek azt leírták a sajtóban. Igaz, Magyar nem sok politikussal ápol jó viszonyt a nyilvánosság előtt, és a baloldalról is rendszeresen kap támadásokat. Karácsony úgy fogalmazott, Magyar politikai fantáziája gyakorlatilag határtalan.

Ugyan Kovács Gergely szerint egy évben belül feloszlik a közgyűlés, Karácsony bármibe fogadna, hogy ez nem fog megtörténni. Gyakorlatilag kizárta ezt a lehetőséget, mert senki nem járna jól ezzel a döntéssel, forgatókönyvvel. Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter

„Bármibe fogadok, hogy nem fog feloszlani. Valójában senkinek sem érdeke, hogy egy borzasztó nehéz pénzügyi helyzetben lévő önkormányzatnál még egy időközi választás is legyen. Én sem támogatnám.” – mondta a Telexnek adott hosszú interjújában Karácsony, amiben sok érdekes kérdésre válaszolt.

Magyar Péter semmit nem akar Budapesttel

Adódik a kérdés, hogy ebben az esetben vajon a Tisza Pártnak nem lenne érdeke egy időközi választás? Karácsony nem ért egyet ezzel, szerinte nem állna mindez érdekükben, mert Magyar Péter semmit nem akar Budapesttel kezdeni.

„Miért lenne érdeke? Hiszen most mondja, hogy nem akar Budapesten semmit. Van olyan főpolgármester-jelöltje, akit röhögés nélkül tud támogatni? Szerintem nincs.” – válaszolt a kérdésre a főpolgármester.

Ugyanakkor a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a Tisza Párt rendkívül erős és támogatott Budapesten. Ebben az esetben akár át is vehetnék a főváros irányítását, amiben Karácsony szintén nem hisz, és azt mondja, nincs olyan jelölt, aki legyőzné őt.

„A Tisza Párt jelöltje elvesztené a főpolgármester-választást. Ebben biztos vagyok, és ők is tudják. A főpolgármester-választás nem pártlistás szavazás. Ha pártlistás szavazás lett volna, akkor én nem nyerek.”

Még Magyar Péter sem nyerhetne ellene, legalábbis ezt állítja, illetve úgy látja, hogy a Tisza Párt vezetője nem akar főpolgármester lenni. Inkább azt vizionálja maga előtt, hogy 2026-ra készül, tehát miniszterelnöknek készül. „Nem nyerné meg. Nagyon messziről látszik, hogy nem akar főpolgármester lenni. Szerintem nincs ilyen ambíciója. Ha jól értem, ő most 2026-ra készül.”