Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,29 Ft
Euró
397,70 Ft
Font
476,02 Ft
Bitcoin
63,708 $

A Magyar Orvosi Kamara közölte, emlékdíjat alapítanak Karsai Dániel tiszteletére

Közleményt adott ki a Magyar Orvosi Kamara, miszerint az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász előtt tisztelegve emlékdíjat alapít.

...svg content...Fotó: Facebook/Dr. Karsai Dániel
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Karsai Dániel előtt tisztelegve emlékdíjat alapít a Magyar Orvosi Kamara, „mellyel az élet végi méltóságért küzdő személyek, szervezetek céljait segíti” – tudatta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a hivatalos közösségi médiás oldalán, amit az Index szúrt ki. Karsai Dániel mint ügyvéd segítette a szervezetet.

Egy évvel ezelőtt azonban magánszemélyként szólalt fel az Agora nevű rendezvényükön az élet végi döntésekről tartott társadalmi vitában – jegyzik meg a cikkben. „A vitában, amelyet ő maga indított és hagyott most szellemi hagyatékként mindannyiunkra” – áll a Facebookon megjelent közleményben. Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter

Mint ismert, az alkotmányjogász szombaton 47 éves korában halt meg. Az utolsó pillanatokig küzdött, és mindent megtett azért, hogy aktív maradjon. Az állapota folyamatosan romlott, és tudták jól, hogy elkerülhetetlen számára a legrosszabb forgatókönyv. Halálhírét testvére, Karsai Péter jelentette be, aki mindvégig ott volt Karsai Dániel mellett.

Karsai Péter azt is elmondta, hogyan teltek az alkotmányjogász utolsó órái. Elmondása szerint a mentők és az orvosok mindent megtettek Dánielért, de már nem tudták megmenteni. „Daninak még az elmúlt hetekben is voltak egészen jó napjai, ám az utolsó roham végül legyőzte” – fogalmazott a testvér.

A gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenvedő emberi jogi aktivistától sokan elbúcsúztak, köztük Jakab Péter és Kunhalmi Ágnes. Gyurcsány Ferenc hosszan beszélt arról, milyen is volt Karsai Dániel, mekkora harcot vívott a betegségével. De Karácsony Gergely is írt pár gondolatot az alkotmányjogászról, egyebek mellett azt: „Köszönöm, amit értünk tettél”.