Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,921 $

Deutsch Tamás: Magyar Péter nagyon nem az, akinek látszik

Deutsch Tamás reagált Magyar Péter bejelentésére, miszerint továbbra sem mond le mentelmi jogáról.

...svg content...Fotó: Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportjának vezetője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2024. július 17-én. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Deutsch Tamás korábban úgy nyilatkozott, Magyar Péter az új Gyurcsány Ferenc, illetve a Tisza Párt lett az új DK. Annak okán mondta ezt, hogy szerintük a Tisza Párt Brüsszelben dolgozik azon, hogy eltöröljék a rezsicsökkentést Magyarországon.

Legutóbb Magyar a mentelmi jogáról tett bejelentést, és egyértelművé tette, továbbra sem mond le róla. Az Orbán Viktornak címzett levelében feltételt szabott, mi az az eset, amikor azonnal lemondana a mentelmi jogáról, mely jelenleg is védi őt. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

Deutsch a videójában azt mondta, így akarja elkerülni a Tisza Párt elnöke a felelősségre vonást. Hangsúlyozta, azért kellene lemondani a mentelmi jogáról, mert lopással gyanúsítja az ügyészség. Az ügy tehát emiatt elhúzódhat, de azt nem ejtik, az ügyészségen figyelik a helyzetet.

„Magyar gyáva bejelentése kapcsán Manfred Weberhez, Magyar Péter frakcióvezetőjéhez fordulunk, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, hogy a néppárti képviselők teljesen szabálytalanul be fogják-e védeni Magyar Pétert és Magyar kívánságainak megfelelően nem függesztik fel a mentelmi jogát, ezzel lehetőséget teremtve neki, hogy mentelmi joga mögé bújva megússza a felelősségre vonást a tetteiért.”

Deutsch szerint Magyar Péter nagyon nem az, akinek látszik. Ahhoz azonban, hogy bíróság elé állítsák a diszkós ügy miatt, szavazni kell a mentelmi jogáról. A nyomozás még mindig tart, és a mentelmi jog védi a gyanúsított Magyart.