Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Karsai Dániel testvére elmondta, hogyan teltek az alkotmányjogász utolsó órái

Karsai Péter szerint a mentők és az orvosok mindent megtettek Dánielért, de már nem tudták megmenteni.

...svg content...Fotó: Facebook/Dr. Karsai Dániel
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Karsai Dániel alkotmányjogász szombaton 47 éves korában elhunyt. A gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenvedő emberi jogi aktivista élete utolsó pillanatáig küzdött jogaiért, s bár tudta, hogy az ALS végül legyőzi szervezetét, azt akarta, hogy ő maga dönthessen arról, ez mikor történik meg.

Karsai Dániel fellebbezését az eutanázia ügyében az Emberi Jogok Európai bírósága szeptember elején elutasította, amivel kimondta, hogy a magyar kormány nem sérti az emberi jogokat azzal, hogy nem engedi az aktív eutanáziát. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

A Blikk megkereste Karsai Dániel testvérét, Pétert, aki az utolsó pillanatig testvére mellett volt és mindenben segítette őt. A portálnak nyilatkozva a gyászoló férfi úgy fogalmazott:

„Hónapok óta tudtuk, hogy Damoklész kardja már ott lebeg a fejünk felett. Mégis olyan szempontból váratlanul ért a tragédia, hogy erre a hirtelen állapotromlásra nem számítottunk. Daninak még az elmúlt hetekben is voltak egészen jó napjai, ám az utolsó roham végül legyőzte.”

A súlyos betegség a végső stádiumban a beteg tüdejét támadja, így történt Dániellel is. Testvére elárulta, Dániel szombat este azt érezte, nem kap levegőt. Péter elmondta, a mentősök és az orvosok is küzdöttek testvéréért, de már nem tudtak segíteni rajta:

„Nem vagyok orvos, de úgy láttam, hogy a mentők és a kórházi dolgozók is mindent megtettek érte, amit lehetett. Megmenteni azonban már nem tudták”

A temetés kapcsán Péter elmondta, a család nem szeretné megosztani a pontos részleteket, de azt elárulta, hogy szűk körben kísérik utolsó útjára Karsai Dánielt.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.