Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.

...svg content...Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (j) és Barkóczi Balázs, a DK sajtószóvívõje (b) sajtótájékoztatót tart a párt budapesti székházában 2024. június 7-én. Ezen a napon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fõpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtõl, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Most mégis azt állítja, hogy vele jobban működött Magyarország, vele jobb a kormány, illetve több demokrácia volt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként nem teljesedhetett ki, és a botránya miatt nem tehetett mást, minthogy lemond.

Akkor nem sokan gondolták volna, hogy valaha még visszatér a közéletbe, de megtette. Sőt, pártot alapított, ami a Tisza Párt és Magyar Péter színre lépésével rengeteg szavazót veszített, és ez a 2026-os választásokig sem valószínű, hogy számottevően változni fog. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

„Ma 20 éve tettem le a miniszterelnöki esküt, 2004. szeptember 29-én. Az azóta eltelt 20 évben az Önök többsége úgy hallja az én nevemet, hogy valójában már nem tudja, talán soha nem is tudta, illetve nem emlékszik arra, hogy mi is történt akkor, amikor én voltam a kormányfő. Szerintem ideje felidézni, hogy mi történt, és ideje tisztában lenni azzal, hogy Gyurcsány alatt jobb volt.” – írta a Facebook oldalán a volt kormányfő.

Gyurcsány szerint vele több volt a demokrácia

Azt mondja, akkoriban hatalmat megosztó, demokratikus kormányzás működött. Példaként hozta fel, hogy az ellenzék vezetője szabadon járt a köztévében, és arról beszélt, amit gondolt. Simor András és Majtényi László szintén szóba került, akik ugyancsak kaptak anno kritikákat szép számmal.

„Hatalmat megosztó, demokratikus kormányzás működött. A demokratikus kormányzás azt jelenti, hogy az ellenzék vezetője példának okáért annak idején szabadon járt a köztévében, és arról beszélt, hogy ő mit gondol, és nem a kínpadra vonták, és vádolták mondjuk hazaárulással, mint most. A demokratikus kormányzás azt jelenti, hogy szabad az egyházalapítás, a vallásgyakorlás.”

„Azt jelenti, hogy nem beszélünk bele az igazságszolgáltatásba, mint ahogy belebeszélnek most, és mi nem beszéltünk bele. Azt jelenti példának okáért, hogy független intézmények élére, jegybank élére, médiahatóság élére tőlünk független embereket nevezünk ki, a mi esetünkben Simor Andrást vagy éppen Majtényi Lászlót.”

Gyurcsány és a családi pótlék

Gyurcsány azt mondja, ők emelték utoljára a családi pótlékot, bevezették a Babakötvényt, és a nyugdíjakat szintén szóba hozta. A teljes kép miatt azért érdemes elmondani, hogy azóta számos családtámogatási formát vezetett be az Orbán-kormány, visszatért a 13. havi nyugdíj, éves szinten korrigálják a nyugdíjakat, és így tovább.

„Mi emeltük utoljára a családi pótlékot. Mi vezettük be a Babakötvényt. Mi egyenlítettük ki a legnagyobb különbségeket a nyugdíjrendszeren belül, nyugdíjkorrekciós programot csináltunk. Mi emeltük meg az özvegyi nyugdíjat. A mi kormányzásunk arról szólt, hogy egyre többen érezzék úgy, hogy ők is fontosak ebben az országban. Ez a kormányzás most arról szól, hogy elfeledkeztek ezekről milliókról. Bár tudom, hogy leginkább ezt a nevet, hogy Gyurcsány, manapság szitokszóként hallják. Mégis azt kell mondjam, Gyurcsány alatt jobb volt.”

Ezek a mondatok is mind egyértelműen arra utalhatnak,hogy messze nem mondott még le a miniszterelnöki álmokról, és senkit nem lepne meg, ha 2026-ban nem Dobrev Klára, hanem ő indulna a választásokon. Igaz, ez a „dupla vagy semmi” sem osztana vagy szorozna, mivel aligha rúghat labdába más a Fidesz és a Tisza Párt mellett, ez borítékolható.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.