Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,611 $

Gyász: elhunyt Karsai Dániel

Negyvenhét éves korában elhunyt Karsai Dániel, ismert alkotmányjogász, aki egy rendkívül súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzdött.

...svg content...Fotó: Facebook/Dr. Karsai Dániel
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Karsai Dániel az utolsó pillanatokig küzdött, és mindent megtett azért, hogy aktív maradjon. Az állapota folyamatosan romlott, és tudták jól, hogy elkerülhetetlen számára a legrosszabb forgatókönyv.

Halálhírét testvére, Karsai Péter jelentette be, aki mindvégig ott volt Karsai Dániel mellett. Az elmúlt időszakban is sokat posztolt Karsai, ám pár órával ezelőtt a szervezete feladta a harcot, és örök álomra szenderült. 2022-ben állapították meg nála a gyógyíthatatlan betegséget, majd nem sokkal később bejelentette, miben szenved.

Az állapota rohamosan romlott, de ennek ellenére is a lehetőségekhez képest megpróbálta elvégezni a munkáját, ami egyre nehézkesebbé vált számára. Az aktív eutanázia magyarországi engedélyeztetésén szintén sokat dolgozott, ami miatt az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, ugyanakkor nem járt sikerrel.

„Dani ma este elment. Több mint 3 éven át hősiesen, méltósággal küzdött a legyőzhetetlen ellenséggel az ALSsel. Mindig velem, velünk leszel, Bro’.Imádlak! — Dr. Karsai Dániel társaságában.” – írta megható posztjában Karsai Péter.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.