Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,654 $

Alapjaiban módosul az MSZP vezetői struktúrája

Az MSZP október 19-én tisztújító kongresszust tart, ahol új alapszabály szerint egy elnököt választanak a korábbi társelnöki rendszer helyett.

...svg content...Fotó: Résztvevők a DK, az MSZP és Párbeszéd miskolci kampányrendezvényén 2024. május 23-án. MTI/Vajda János
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Az MSZP kongresszusa szinte egyhangúlag fogadta el a párt új alapszabályát, amely jelentős változásokat hoz a párt vezetési struktúrájában. A döntés értelmében a szocialisták visszatérnek a korábbi, egyszemélyi vezetési modellhez, felváltva a jelenlegi társelnöki rendszert.

A párt közleménye szerint a tisztújító kongresszust 2024. október 19-ére hívták össze, ahol megválasztják az új elnököt és a vezető testületeket. Az Országos Elnökség már meghozta az ehhez szükséges előkészítő döntéseket. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A vezetőségválasztással kapcsolatban már ismert, hogy Komjáthi Imre, jelenlegi társelnök újraindul a pozícióért. Kihívóként eddig két jelölt, Veres Gábor, a párt 8. kerületi elnöke és médiapolitikusa, valamint Harangozó Gábor, a párt alelnöke és agrárpolitikus jelentkezett be.

Az MSZP Országos Elnöksége egyhangúlag kiállt a párt ügyészség által megvádolt tagjai mellett, ugyanakkor Komjáthi Imre a kongresszuson felkérte Molnár Zsoltot, Baja Ferencet, Horváth Csabát, Tóth Csabát és Ceglédi Gergőt, hogy október 1-jétől az ellenük folyó eljárások lezárásáig szüneteltessék párttagságukat. Az érintettek tagadják a velük szemben felhozott vádakat.

Kína is hadgyakorlattal válaszolt az USA lépésére

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) közös haditengerészeti és légi hadgyakorlatot tartott a vitatott Scarborough-zátony környékén, miközben az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek ötoldalú katonai manővereket végeztek a Dél-kínai-tengeren.

Alapjaiban módosul az MSZP vezetői struktúrája

Az MSZP október 19-én tisztújító kongresszust tart, ahol új alapszabály szerint egy elnököt választanak a korábbi társelnöki rendszer helyett.