Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
475,41 Ft
Bitcoin
65,551 $

Egyre esélyesebb, hogy Vitézy Dávid lesz a főpolgármester-helyettes

Úgy tudni, nagyon fontos feladatokat bíznának rá.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Jó eséllyel Vitézy Dávid lehet Budapest következő főpolgármester-helyettese. Karácsony Gergely párttársa és a Párbeszéd-Zöldek politikusa szerint a főpolgármester-helyettesek egyike a közgyűlés tagjai közül kerül majd ki. Mivel pedig a Tisza Párt mellett a Fidesz rendelkezik a legnagyobb frakcióval, Vitézy neve is felmerült a lehetséges jelöltek között.

Béres András, a Párbeszéd-Zöldek politikusa – akit az idei önkormányzati választásokon megválasztottak a közgyűlés tagjának – elmondta, bizonyos körülmények között fontos feladat várhat Vitézyre.

Béres, aki Óbuda alpolgármestere is, az M1 műsorában kifejtette, hogy a főpolgármester-helyettesek közül legalább egy főnek képviselőnek kell lennie, így a lehetséges jelöltek száma viszonylag korlátozott.

A politikus úgy fogalamzott, ugyan még nem alakított ki határozott véleményt arról, hogy Vitézy Dávid hogyan teljesítene ebben a szerepben, azt elismerte, hogy Vitézy jó szakember, noha kevésbé tartja őt politikai szempontból erősnek. Ettől függetlenül úgy véli, hogy Vitézyre komoly szerep várhat a fővárosban.

Béres kitért arra is, hogy Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármester találkozott Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével, de részletekről nem tudott beszámolni. Kiemelte, a Fővárosi Közgyűlés most nagyon széttöredezett, hiszen több párt jutott be, ami megnehezíti a többség megszerzését. Ez azonban nem feltétlenül negatív, hiszen a politika az eltérő vélemények ütköztetéséről szól.

Menczer Tamás Magyar Péternek: vállald a felelősséget a botrányos tetteidért

Ismét Magyar Péternek üzent Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki szerinte eljött az idő, hogy a Tisza Párt vezetője vállalja a felelősséget a botrányos tetteiért.