Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,21 Ft
Euró
396,69 Ft
Font
475,56 Ft
Bitcoin
65,694 $

Gulyás Gergely: nincs olyan nap, hogy Magyar Péter ne állítson valótlanságot

Gulyás Gergely védelmébe vette Orbán Balázst a legutóbbi nyilatkozata után, ami nagy felháborodást váltott ki a baloldalon.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. augusztus 22-én. MTI/Soós Lajos
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Orbán Balázsnak volt egy félreérthető nyilatkozata, ami miatt szinte a teljes baloldal nekiesett. Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök szintén megszólalt az ügyben, és azt mondta, valóban hibázott Orbán Balázs.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén azon a véleményen van, hogy Orbán Balázs félreérthetően fogalmazott, de azt is hozzátette, mindig lesznek, akik félreértik az elhangzottakat. Megjegyezte, néhány órával később egyértelművé tetette, hogy ugyan a szavai nem voltak pontosak, az álláspontja félreérthetetlen. Soron kívül Egyre esélyesebb, hogy Vitézy Dávid lesz a főpolgármester-helyettes

„Orbán Balázs tegnap félreérthetően fogalmazott. Márpedig ilyenkor a politikában mindig lesznek, akik félreértik az elhangzottakat. Orbán Balázs néhány órával később egyértelművé tette, hogy szavai nem voltak pontosak, de álláspontja félreérthetetlen. 1956 hősei a magyar nemzeti panteon legdicsőbbjei közé tartoznak. Ezen a sziklán áll a magyar alkotmány is: “mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.” – olvasható Gulyás Gergely bejegyzésében a Facebook oldalán.

Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc is szóba került

Szerinte most azok rágalmazzák Orbánt, akik nem félreérthetően szoktak fogalmazni, hanem a hazugság bajnokai. Ennek kapcsán mondta azt, hogy Magyar Péter esetében például nincs olyan nap, amikor ne állítanak valami valótlanságot, miközben lehallgatta a volt feleségét, Varga Juditot.

„Most azok rágalmazzák Orbán Balázst kitartóan és engesztelhetetlenül, akik nem félreérthetően szoktak fogalmazni, hanem a hazugság bajnokai. Magyar Péter, aki a legrosszabb kommunista gyakorlatot idéző módon saját feleségéről készített titokban hangfelvételt.”

„Aki nem telik el nap, hogy tényszerűen ne állítson valamilyen valótlanságot. És – érezve a hazugság frontján őt ért komoly ellenzéki kihívást – Gyurcsány Ferenc, aki a tiltott önkényuralmi jelképek közül a vöröscsillagot akarta legalizálni. Aki kiteszi Nagy Imre képét a Facebook oldalára, úgy hogy felesége soha meg nem tagadott nagyapja Nagy Imre gyilkosainak egyike.”

Nagy Imre kivégzése

Dobrev Klára és családja múltja ugyancsak szóba került, illetve Nagy Imre kivégzése. Visszataszító álszentségnek nevezte mindezt, és elege van abból, amit többek között Gyurcsány Ferencék csinálnak napi szinten.

„Ő – Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal – volt az, aki az Országgyűlés elnökeként a parlamentben tapsvihar közepette jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. Micsoda visszataszító álszentség. Ebből elég!”

Hangsúlyozta, Orbán Balázs kiváló munkát végzett az elmúlt évtizedben, és egy félreérthető mondat számára ezen nem fog változtatni. „Orbán Balázs a magyar közéletben az elmúlt évtizedben kiváló munkát végzett. Ezen egy félreérthető, de általa azonnal egyértelműen tisztázott nyilatkozat nem változtat.”

Menczer Tamás Magyar Péternek: vállald a felelősséget a botrányos tetteidért

Ismét Magyar Péternek üzent Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki szerinte eljött az idő, hogy a Tisza Párt vezetője vállalja a felelősséget a botrányos tetteiért.