Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,47 Ft
Euró
396,91 Ft
Font
475,94 Ft
Bitcoin
65,392 $

Az NNGYK szerint a közeljövőben egyre több lesz a koronavírusos hazánkban

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ pénteken közölte, miszerint enyhén emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapján pénteken megjelent közleményéből kiderült, hogy az év 38. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja enyhén emelkedett. Hozzáfűzték: a vizsgált helyszíneket egyenként értékelve a változás kismértékű, de a települések nagy többségénél a koronavírus-mennyiség eléri az emelkedett koncentráció-tartományt.

A monitorozott területek felénél – Budapest Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, a Budapest környéki agglomeráció településein, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon, Veszprémben és Zalaegerszegen – emelkedést tapasztaltak, a többi 11 helyszínen pedig stagnálást figyeltek meg – részletezik. Egyúttal az NNGYK közleményében kifejtették azt is: Soron kívül Egyre esélyesebb, hogy Vitézy Dávid lesz a főpolgármester-helyettes

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathelyen, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten és Szolnokon a mérsékelt, máshol az emelkedett tartományba esik. Mindemellett közölték: a közeljövőben a koronavírus-esetszámok enyhe növekedése várható – írja az ATV a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ tájékoztatására hivatkozva.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Szlávik János infektológus a volt köztársasági elnök, Áder János Kék Bolygó című saját műsorának vendége volt. Ennek során a szakértők részletesen elemezték a jelenlegi járványhelyzetet és az előttünk álló globális egészségügyi kihívásokat, így szót ejtettek a Covidról, a szamárköhögésről és a kanyaróról, mint ahogyan az oltásokról is.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy közeleg a vírusszezon, az amerikai kormány ingyenes koronavírus-teszteket biztosít a lakosságnak. Ez pedig már a harmadik egymást követő év, hogy a Biden-Harris-kormányzat lehetővé teszi az amerikaiak számára, hogy ingyenesen rendelhessenek otthonaikba teszteket. A friss bejelentés szerint szeptember 30-tól kezdődnek a kiszállítások.

Menczer Tamás Magyar Péternek: vállald a felelősséget a botrányos tetteidért

Ismét Magyar Péternek üzent Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki szerinte eljött az idő, hogy a Tisza Párt vezetője vállalja a felelősséget a botrányos tetteiért.