Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,47 Ft
Euró
396,91 Ft
Font
475,94 Ft
Bitcoin
65,392 $

USA: elsüllyedt Kína legújabb nukleáris meghajtású tengeralattjárója

Amerikai tisztviselők szerint az incidens még tavasszal történt, a kínai haditengerészet pedig mindent megtett annak érdekében, hogy eltitkolja a veszteséget.

...svg content...Fotó: Unsplash/Daniil Zameshaev A kép illusztráció.
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Két amerikai védelmi tisztviselő is állítja, hogy Kína legújabb nukleáris meghajtású tengeralattjárója tavasszal elsüllyedt, a kínai haditengerészet pedig megpróbálta eltitkolni a veszteséget. A támadó tengeralattjáró a tisztviselők szerint az új Zhou-osztályú hajócsalád első tagja volt, melyet egy Vuhan város melletti hajógyárban építettek.

A Maxar Technologies által március 10-én készített műholdas felvételen látható a kikötőben dokkoló Zhou-osztályú tengeralattjáró, ám a CNN által később, júniusban szemlézett újabb Maxar-felvételek alapján a tengeralattjáró nem tért vissza a mólóhoz. Soron kívül Egyre esélyesebb, hogy Vitézy Dávid lesz a főpolgármester-helyettes

Egy, a neve elhallgatását kérő magas rangú amerikai védelmi tisztviselő az eset kapcsán úgy fogalmazott, nem meglepő, hogy a PLA haditengerészete megpróbálja eltitkolni azt a tényt, hogy az új, első osztályú nukleáris meghajtású támadó tengeralattjárójuk elsüllyedt a mólónál.

A tisztviselő hozzátette, az nem világos, hogy a tengeralattjáróra már felraktak-e nukleáris üzemanyagot, vagy a hajó üres volt, amikor elsüllyedt. A washingtoni kínai nagykövetség szóvivője ugyanakkor azt állította, hogy nem tud információkkal szolgálni az esetről.

Menczer Tamás Magyar Péternek: vállald a felelősséget a botrányos tetteidért

Ismét Magyar Péternek üzent Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki szerinte eljött az idő, hogy a Tisza Párt vezetője vállalja a felelősséget a botrányos tetteiért.