Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,34 Ft
Euró
396,20 Ft
Font
475,53 Ft
Bitcoin
65,178 $

Gyurcsány Ferenc így szólt vissza Vitézy Dávidnak

Pontokba szedve fejtette ki részletesen alapállításait.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, Vitézy Dávid nemrégiben úgy fogalmazott, hogy Gyurcsány Ferenc saját magát leplezte le, akaratán kívül tisztázott valamit: egy 2019-es történetet, amikor Karácsony azt mondta, csak Vitézyn múlt, hogy nem lett a BKK vezetője. Ezzel szemben a volt miniszterelnök most arról beszélt, hogy ő ajánlotta be a BKK élére az új vezetőt, nevezetesen Draskovics Tibort. Az ezzel kapcsolatos további részleteket ebben a cikkünkben fejtettük ki. A DK vezetője egyébként a Facebookon megjelent posztjában reagált minderre, s mint írta: „Vitézy Dávid, a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt ma reggel ismét DK-s pártemberekről, minden sarokban meghúzódó Gyurcsány-szálról értekezett”.

Hangsúlyozta, hogy örömmel megvitatja ezeket a kérdéseket Vitézy Dáviddal és mindenki mással is, „aki a következő hetekben utcaseprőt akar játszani a fővárosban és tisztességesen, kiemelkedően sikeresen dolgozó cégvezetőket akar kirúgni csak azért, mert már az elmúlt öt évben is a fővárosért dolgoztak, a főpolgármester bizalmát kiérdemelve”. Ezután pontokba szedte alapállításait, amiket részletesen ki is fejtett. Az első pontnál például azt írja, nem tudja, Vitézy mire gondol, amikor pártemberekről beszél. „Gondolom ez valami negatív jelző. De ez így nem ok. A parlamentáris demokrácia alapintézménye a párt”. Majd arra utalt: vannak jó meg rossz emberek minden pártban, de azt az érzést kelteni, hogy „aki kötődik egy párthoz, az automatikusan pocsék ember, ez bizony veszélyes és erkölcstelen hazugság” – magyarázta Gyurcsány Ferenc. Soron kívül Olajszennyezés Kiskunmajsánál: reagált a Mol

„2. Ráadásul azok az emberek, akiket bátorítottunk, jelöltünk (Szűts Ildikó, Garamhegyi Ábel, Draskovics Tibor), egyik se pártpolitikai hátterű ember. Ha így lenne se lenne baj, mert pártnak, pártban tisztességesen dolgozni hazafias dolog” – folytatta. „3. Vitézy véletlenül nem egy párt jelöltje volt?” – emelte ki. Majd a 4. pontnál úgy fogalmazott, tényszerűen tájékoztat mindenkit, hogy Karácsony Gergely nem tájékoztatta sem őt – szerinte erre nem is lett volna oka -, sem egyik DK-s képviselőt arról, hogy pályázatot kíván kiírni. „5. Az üzleti életben bevett gyakorlat vezérigazgatót pályázat keretében kiválasztani. Ez szerintem a fővárosi cégeknél is helyes lehet, ha a tulajdonos váltani akar” – fűzte hozzá.

„Ha nem, akkor nem értem, hogy minek ír ki pályázatot. 6. Igazgatósági tagokat, elnököt sehol a világon nem pályáztatnak” – tette hozzá. Állítása szerint nem is értene vele egyet, ha megkérdeznék, de ez nem történt meg, szerinte nagyon helyesen. Ezután kifejtette, miért gondolja így: „Mert az IT tagok a tulajdonos bizalmi képviselői, akiket a rendelkezésre álló körből a szakértelem figyelembe vételével, de bizalmi alapon kell választani. Mert ők közvetítik a tulajdonos elvárásait, szempontjait”. Végül Gyurcsány Ferenc azzal zárta a bejegyzését, hogy a 7. pontban arra tért ki: „Hosszú a sora azoknak, akik minden mögött Gyurcsányt látnak”, de szerinte Vitézynek nem érdemes beállni ebbe a sorba. Mint írta, nemcsak azért, mert tévképzet, manipuláció szervezi a sorállást, hanem mert már túl sokan állnak előtte. Vitézy pedig ne akarjon az utolsók között lenni, mivel Gyurcsány szerint annyi minden vár még rá.

Arcát vállalva nyilatkozott a nyíregyházi gyerekgyilkos: tőle lehetett terhes a 12 éves kislány

A férfi minden bizonnyal soha nem szabadulhat a börtönből, aki egy állapotosnak tartott 12 éves kislányt gyilkolt meg.