Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,33 Ft
Euró
396,13 Ft
Font
475,44 Ft
Bitcoin
65,176 $

Donald Trump nem akar találkozni az ukrán elnökkel

Azt is közölte, hogy szerinte pénzkidobás volt az Ukrajnnak nyújtott amerikai segély.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint Donald Trump várhatóan nem fog találkozni Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Zelenszkij amerikai útja során. A múlt héten Trump egy New York-i kampánystop során azt sugallta, hogy „valószínűleg” találkozik az ukrán vezetővel az ENSZ-közgyűlés 79. ülésszakán New Yorkban. A Trump programját ismerő három forrás szerint azonban most már valószínűtlennek tűnik, hogy megvalósul a találkozó.

Mint ismert, Zelenszkij korábban kifejezte azon szándékát, hogy bemutatja az ukrajnai háború befejezésére vonatkozó „győzelmi tervét” Trumpnak, Joe Biden elnöknek és Kamala Harris alelnöknek. A Trump és Zelenszkij közötti találkozó esélye azonban a hírek szerint jelentősen csökkent, miután Zelenszkij Josh Shapiro demokrata kormányzóval együtt meglátogatott egy pennsylvaniai lőszergyárat. Soron kívül Olajszennyezés Kiskunmajsánál: reagált a Mol

Források szerint Trump csapata politikai indíttatású eseménynek tekintette ezt a látogatást, tekintettel Shapiro Harrishez fűződő szoros kapcsolataira és arra, hogy Pennsylvania kulcsfontosságú csatatérállam politikai szempontból.

Ennek kapcsán Mike Johnson republikánus képviselőházi elnök levelet küldött Zelenszkijnek, melyben felszólította, hogy bocsássa el Ukrajna amerikai nagykövetét a pennsylvaniai utazás megszervezése miatt. Mindkét politikai kampány igen aktívan próbálja megnyerni a kelet-európai származású szavazókat Pennsylvaniában, ahol sok ukrán-amerikai lakik.

A Reuters úgy tudja, Trump több tanácsadója már a pennsylvaniai látogatás előtt is arra biztatta a volt elnököt, hogy a verseny utolsó szakaszában kizárólag a kampányára koncentráljon, és kerülje a külföldi vezetőkkel való találkozókat. Trump következetesen bírálta az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket, pénzkidobásnak nevezve azokat, és nyilvánosan nem is volt hajlandó nyilatkozni annak kapcsán, hogy Ukrajna győzelmét támogatná-e.

A közelgő fűtési szezonban is maradnak a rezsicsökkentett árak

A közelgő fűtési szezonban is számolhatunk a rezsicsökkentett árakkal.