Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
475,41 Ft
Bitcoin
65,551 $

Európa-liga: 2-1-re kikapott a Ferencváros, kínos helyzetbe került a Manchester United

A Ferencváros az Anderlecht otthonában kezdte meg a menetelést az Európa-ligában szerda este Belgiumban.

...svg content...Fotó: Philippe Rommens, az FTC (k) és Mario Stroeykens, az Anderlecht játékosa a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában játszott RSC Anderlecht - Ferencváros TC mérkõzésen a brüsszeli Constant Vanden Stock Stadionban 2024. szeptember 25-én. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A mérkőzés előtt sokan leírták a Ferencvárost, és jogtalanul, mert a magyar bajnok igazi sztárcsapatok ellen is bizonyított már, például a Bajnokok Ligájában. Idén az Európa-ligában szerepel Jansen vezette alakulat, mely izgalmas szezonnak ígérkezik.

Nem könnyű a sorsolása a Fradinak, rögtön az Anderlecht otthonában kezdtek Belgiumban, ami előtt a Ferencváros edzője magabiztosan nyilatkozott, tudván természetesen, hogy papíron a belgák az esélyesebbek. Ugyan az első félidőben a belga csapat volt a veszélyesebb, a magyarok egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, több veszélyes támadást is vezettek. Soron kívül Nagy erőkkel keresik a rendőrök ezt az eltűnt 16 éves budapesti fiút

A szakadó eső sem akadályozta meg Dibuszt abban, hogy stabil maradjon, hozta a formáját, aki nemzetközi szinten is ott van az igazán jó kapusok között. Szükség is lesz rá a jövőben, miután kemény ellenfelek érkeznek.

Szépített a Ferencváros

Ugyan a Ferencváros nem kezdte rosszul a második félidőt, a 60. percben átlövésből hátrányba kerültek. Az Anderlechtet még a kapufa is segítette Verschaeren lövésénél, hiába nyújtózott Dibusz, a hálóban kötött ki a labda. 5 perccel később a magyar válogatott kapusa bravúrosan védett, majd másodpercekkel később büntetőhöz jutott az Anderlecht, Dolberg pedig nem hibázott, 2-0-val folytatódott a mérkőzés.

A 80. percben piros lap miatt emberelőnybe került a Fradi, amivel felcsillanhatott a remény az egyenlítésre. 6 perccel ezután Traoré szépített, amit először nem adtak meg, majd mégis. Miután maradt a 2-1, nulla ponttal térhet haza a Ferencváros, akik hamarosan a Tottenham-et látják vendégül, egészen pontosan jövő hét csütörtökön.

Az Európa-liga szerdai játéknapján a Manchester United is játszott, de Ten Hag megint kínos helyzetbe került, most épp a Twente ellen az Old Traffordon, amivel még közelebb kerülhetett a kirúgáshoz. Tekintve a két csapat közti különbséget, a Vörös Ördögöknek nem egy góllal kellett volna nyernie, ám csak egy 1-1-es döntetlenre futotta Eriksen és Lammers góljával.