Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,30 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
472,05 Ft
Bitcoin
63,654 $

Dobrev Klárára bízná a DK-t a Gyurcsány ellen lázadó Leel-Őssy Gábor

A Demokratikus Koalíció egyik alapító tagja dicsérő szavakkal illette Dobrev Klárát, akit a párt egyik hiteles alakjának tart és tisztel.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a Demokratikus Koalíció Etikai Bizottsága úgy döntött: „még sincs kizárva a Gyurcsány ellen fellázadó” Leel-Őssy Gábor, a párt egykori gyulai választókerületi elnöke. Leel-Őssy, aki korábban élesen bírálta Gyurcsány Ferencet a párt gyenge választási eredményei miatt, az etikai eljárás hatására videóüzenetben fordult a pártelnökhöz. Mint kiderült, ebben nyilvános bocsánatkérésre szólította fel Gyurcsány Ferencet, mégpedig a következő szavakkal: „Addig nem fogjuk ezt az ügyet elengedni, amíg ki nem állsz és bocsánatot nem kérsz”.

Mindemellett arra is rávilágított, hogy szerinte az eljárás szabálytalan volt, és további kérdéseket helyezett kilátásba. A politikus hétfőn este a Facebook-oldalán közzétett egy határozatot, amely megerősítette, hogy az Etikai Bizottság hatályon kívül helyezte az ő kizárását. Nemrégiben pedig arról érkezett hír, hogy Leel-Őssy Gábor az ATV Start Szigorlat című műsorának vendége volt, amelynek során egyebek mellett arról beszélt, hogy „már ő sem tudja pontosan, mi a helyzet”. „Egy kicsit úgy érzem magam, mint amikor a Kádár-könyvben olvastam Moldovát, hogy Nagy Imrét visszazárták a pártba” – fogalmazott. Soron kívül Térd- és derékfájdalmai vannak? Ez is okozhatja

Leel-Őssy szerint az egész eljárás egy előre megtervezett, koncepciós folyamat volt, amelynek célja az ő eltávolítása volt. Ahogy fogalmazott: „Egy Muppet Show volt, egy komédia.” Szerinte a pártvezetés nem viselte el a kritikai hangokat, és már két éve jelezte kifogásait Gyurcsány Ferenc felé. „Az elnök úr komolyan gondolja a magyar demokráciát, és szeretne újra alkotmányt adni ennek az országnak, akkor azzal segítené a legjobban, hogyha hátralépne” – jelentette ki. Az etikai bizottsági meghallgatás körülményei is erősen kérdőjelesek voltak számára. Állítása szerint csak nyolcan jelentek meg a taggyűlésen, holott 40-42 fő tagja a választókerületnek.

Itt megjegyezte: „Furcsa módon pont az a nyolc vagy kilenc jelölt volt ott, akikkel szemben kritikát fogalmaztam meg”. Ezután a DK „identitásának változására” terelte a szót, a pártot ugyanis szerinte „haszonlesők és pártparaziták lepték el”. Illetve arra utalt, a pártban „a csapból, a tévéből, a Facebookból, a Dunából, a homokzsákból” is Gyurcsány Ferenc folyik, ami hosszú távon árt a DK megítélésének. Mindezek fényében úgy véli, nagy szükség volna egy belső tisztújításra a Demokratikus Koalícióban, s elhatározta, folytatja az ennek érdekében megkezdett harcát, mert „ezekkel az emberekkel már nem lehet, új arcok kellenek”.

Továbbá újfent Gyurcsány lemondására utalt, akinek szerinte olyanoknak kellene átadnia a helyét, mint Dobrev Klára vagy Dávid Ferenc, mert ők képesek lennének megújítani a pártot. „Én azt gondolom, talán a legszerencsésebb az lenne, ha Klára kvázi a sarkára állna, és azt mondaná a férjének, hogy maradjon a konyhában, és őbenne benne van a képesség, hogy megmozgassa ezt a pártot. Egy hiteles személy, egyébként szakmailag kikezdhetetlen. Én azt gondolom, még az ellenfelei is megsüvegelik az ő rátermettségét” – fogalmazott.

Sosem látott, szokatlan kőzetet talált a Marson a Perseverance rover

A kutatók szerint semmire nem hasonlít azok közül, amiket idáig felfedeztek a vörös bolygón.

Egészen döbbenetes számokról számolt be Karácsony Gergely

Úgy tűnik, sokan szeretnék a legjobb helyeket Budapesten, és Karácsony Gergely úgy döntött, ad még egy kis időt.

Élőben adja a tv a Ferencváros nagy meccsét az Európa-ligából

Élőben adja a televízió a Ferencváros várva várt mérkőzését az Európa-ligából, rögtön egy erős ellenféllel kezdenek a magyarok.