Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,82 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
471,82 Ft
Bitcoin
63,579 $

Levélben küldtek töltényt Robert Ficónak

A boríték ismeretlen feladótól érkezett.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Levélben küldtek töltényt Robert Fico szlovák miniszterelnöknek a Plus 7 dní információi szerint. Mint írják, a boríték ismeretlen feladótól érkezett, az Alkotmányos Tisztviselőket Védő Hivatal illetékesei találták meg a beérkező küldemények reggeli ellenőrzése közben. A gyanús küldeményt illetően röntgenvizsgálat is tanúsította, hogy a borítékban valóban töltény van – emelik ki.

A Pozsony megyei rendőrség szóvivője, Michal Szeiff szintén megerősítette a fenti információkat, egyúttal hozzátette: az Alkotmányos Tisztviselőket Védő Hivatal illetékeseinek kezdeményezésére a Pozsony megyei rendőrség foglalkozik az üggyel – számolt be nemrégiben a Paraméter, a cikket a Telex szemlézte. Soron kívül Volt kedvese arról, kicsoda Magyar Péter valójában: erre nem is merek válaszolni

Mint ismert, az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a kormány Nyitrabányán tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte.

A férfi vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával. A Robert Fico elleni merényletet később terrorcselekménynek minősítették, s az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy a kormányfő teste már soha többé nem lesz olyan, mint a támadás előtt. A szlovák miniszterelnök júliusban már nyilvános eseményen is részt vett.

De ebben a cikkben azt is megírtuk, hogy Donald Trump volt amerikai elnök merénylője még a Fico elleni támadást is tanulmányozta. Mindezt a nyomozás során állapították meg, kifejtve: a 20 éves férfi a támadásra való felkészülés során tanulmányozott tömeges áldozatokkal járó lövöldözéseket, valamint utánanézett távirányítású robbanóeszközöknek is.