Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,23 Ft
Euró
394,36 Ft
Font
473,26 Ft
Bitcoin
63,874 $

Szerdán leplezi le a Meta az új AI-asszisztensét, eddig ennyit tudni

A Meta Platforms a héten tervezi bejelenteni, hogy kiknek a hangján szólal meg az AI asszisztensük. A cég olyan színészekkel kötött szerződést, mint Judi Dench, Kristen Bell és John Cena.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az új hangfunkció lehetőséget kínál majd a felhasználóknak, hogy a Meta ChatGPT-hez hasonló digitális asszisztensének hangját egy öt hírességet tartalmazó listáról válasszák ki, akik között Awkwafina és Keegan-Michael Key is szerepel, valamint számos általános hang közül is választhatnak a felhasználók – írta meg a Portfolio a Reutersre hivatkozva.

A lap értesülései szerint a közösségi médiaóriás a szerdán kezdődő éves Connect konferenciáján fogja bejelenteni a hangképességeket. Kifejtik: a hírességek hangja ezen a héten lesz először hallható az Egyesült Államokban és más angol nyelvű piacokon a Meta alkalmazáscsaládjában, amelyhez a Facebook, az Instagram és a WhatsApp is tartozik. Soron kívül Vonatbaleset történt Soroksáron, kisiklott egy tehervonat

A Meta asszisztense jelenleg képes szöveges beszélgetésekben részt venni és képeket generálni a felhasználó kérésére – teszik hozzá. A cég várhatóan az idei Connect-en bemutatja a kiterjesztett valóságot megjelenítő szemüvegének első verzióját, és leleplezi más hardvereszközökre vonatkozó ütemtervét.

Ilyen lesz a Ray-Ban Meta okosszemüveg is, az első olyan termék, amely tartalmazza a Meta AI chatbot hangváltozatát – jegyzik meg a cikkben. De korábban azt is megírtuk, hogy az Alibaba is beszállt az AI-versenybe: 100 új nyílt forráskódú AI-modellt ad ki. Az Alibaba szemmel láthatóan arra törekszik, hogy ne maradjon le az AI-versenyben riválisaival szemben.

Továbbá arra is kitértünk, hogy kiadja az Adobe a mesterséges intelligenciáját, elképesztő videók készíthetők vele. Az Adobe ígérete szerint még 2024-ben megkapják a felhasználók azt az új fejlesztést, ami szöveg és kép alapján is képes videót készíteni. A további részletekről itt írtunk.

Több mint 10 millió telefont fertőzött meg egy vírusos alkalmazás

Ez a kártevő hatékonyan rejtőzik el a vírusirtók elől, és képes fájlokat futtatni, appokat telepíteni, linkeket megnyitni, sőt fizetős szolgáltatásokra is előfizethet a nevünkben.

Vonatbaleset történt Soroksáron, kisiklott egy tehervonat

Egy tehervonat több kocsija is kisiklott a soroksári állomásnál, aminek már a pontos okai is ismertek.

Váratlanul máris visszavonult Zidane fia

Enzo Zidane végül messze nem futott be akkora karriert, mint a legendás édesapja, így inkább úgy döntött, még a 30-as évei előtt visszavonul.