Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,31 Ft
Euró
394,36 Ft
Font
473,64 Ft
Bitcoin
63,605 $

Mobiltelefonok iskolai betiltása: kevesen hiszik, hogy ez megoldja a problémákat

Egy felmérés szerint a szűk többség támogatja a mobiltelefonok iskolai használatának a szabályozását, de nem sokan gondolják azt, hogy ez megoldást jelent a problémákra.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Miközben a magyarországi lakosság túlnyomó része (88%-a) inkább azzal ért egyet, hogy a különböző okoseszközök használatát be kellene építeni a gyerekek oktatásába, a többség mégis inkább egyetért az okoseszközök iskolai használatának rendeleti szintű korlátozásával. Mindez a Publicus Intézetnek a Népszava megbízásából készített friss, reprezentatív felméréséből derült ki.

A cikkben felidézik: a szeptember 1-jétől hatályos rendelet alapján, főszabály szerint a diákoknak a tanítási nap elején le kell adniuk telefonjaikat. Ezzel a válaszadók 40%-a teljes mértékben, további 13%-uk inkább egyetért. A korlátozást abszolút elutasítók aránya 35%, azoké pedig, akik inkább nem értenek egyet a rendelettel, 10%.

A válaszadók többsége (65%) szerint az egyik legnagyobb probléma a gyerekek okostelefon-használatával, hogy elvonja a figyelmüket más, fontosabb tevékenységektől, további 46%-uk szerint rossz hatással van a baráti, szociális kapcsolatokra, 45%-uk pedig úgy véli, hogy függőséget okoznak – részletezi a lap.

De korábban azt is megírtuk, hogy szülők és a gyerekek is pozitívan élik meg a mobilok korlátozását egy gödi iskolában. Mint kiderült, a gyerekek nem kényszerként élik meg mindezt, ugyanis megértették velük, miért fontos ez. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök telefonját is elkobozzák a kormányülés alatt.