Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,45 Ft
Euró
394,45 Ft
Font
473,94 Ft
Bitcoin
63,564 $

Orbán Viktor bejelentette, állandó mobilgátak épülhetnek a következő árvízre

Orbán Viktor miniszterelnök nyitott arra, hogy állandó mobilgátak építsen a kormány, és már várják az ezzel kapcsolatos javaslatot a Vízügytől.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl) és Láng István, az Országos Vízügyi Fõigazgatóság fõigazgatója az árvízvédelmi operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban, a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban 2024. szeptember 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor, aki fontos adatokat osztott meg kedd reggel a rendkívüli árvízi sajtótájékoztatóján, beszélt arról, hogy a Vízügy szakemberei elkészítenek egy ajánlatot a kormány számára.

A kormánynak hamarosan lesz egy háromnapos kihelyezett ülése, melynek kapcsán a kormányfő azt mondta, ha a Vízügy elég gyors munkát végez az ajánlattal, a javaslattal, akkor azokról már az ülésen döntések születhetnek. Soron kívül Mobiltelefonok iskolai betiltása: kevesen hiszik, hogy ez megoldja a problémákat

A legfontosabb kérdés, hogy az ideiglenes gátszakaszokat hol akarják kiváltani állandó védekezést nyújtó gátszakaszokkal. Orbán Viktor végigjárta a Duna teljes szakaszát, és azt mondta, több helyütt tűnik értelmesnek, hogy mobilgátat építsenek, hogy ne kelljen a következő árvíznél homokzsákos védekezést alkalmazni.

Ugyanakkor kiemelte, vannak olyan szakaszok, ahol ez nem lehetséges, így ott továbbra is homokzsákkal fognak védekezni. „Ezeknek a hosszát jelentősen rövidíteni tudjuk. Nem olcsó dolog a mobilgátrendszer építése, de nem is vágja földhöz az államháztartást. Tehát, ha egy jól ütemezett javaslatot kapunk a vízügyesektől, akkor a következő év során ezeket a beruházásokat meg tudjuk valósítani.”

Lázár szerint „vasútfejlesztésre nincsen pénz”, Vitézy szerint viszont „pénz arra van, amire a kormány akarja”

Vitézy Dávid egy hosszas bejegyzésben részletezte, mi a probléma Lázár János újabb kijelentésével a fejlesztések és a pénz kapcsán.