Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
394,62 Ft
Font
472,76 Ft
Bitcoin
63,265 $

Figyelmeztetés érkezett: ezeken a településeken csak forralva lehet fogyasztani a csapvizet!

Három hazai település érintett, az ott lakók csak forralva fogyaszthatják a vezetékes ivóvizet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Imani
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNK) egy, a honlapján közzétett közleményében figyelmeztetett, hogy a Duna árhullámának levonulása következtében Dömös, Pilismarót és Dobogókő vízhálózatában bakteriális szennyezettség lépett fel. Erről a vízszolgáltató és a népegészségügyi hatóságok azonnal értesítették az érintett települések vezetőit.

Felhívtuk az ott élők figyelmét, hogy a hálózati ivóvizet jelenleg csak forralás után ajánlott fogyasztani, legyen szó ivásról vagy főzésről. Mosogatáshoz is forralt vízzel javasolt az öblítés. Soron kívül Nemzetbiztonsági okokból betiltják az orosz és kínai autókat az Egyesült Államokban

Csecsemők és kisgyermekek esetében kerüljék a csapvíz használatát: fürdetéshez palackozott vizet használjanak, és a tápszerek elkészítéséhez is csak ilyen vizet alkalmazzanak.

A szükséges javítási munkálatok megtörténtek, és az ivóvíz rendszeres laboratóriumi ellenőrzése folyamatosan zajlik. A lakosságot minden változásról azonnal tájékoztatják.

A helyi vízszolgáltatók és egészségügyi hatóságok továbbra is figyelemmel kísérik a helyzetet a veszélyeztetett területeken. Jelenleg az érintett településeken kívül máshol megfelelő az ivóvíz minősége.