Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
394,62 Ft
Font
472,76 Ft
Bitcoin
63,265 $

Gyurcsány Ferenc csípősen reagált Magyar Péter bejelentésére, miszerint nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe

Gyurcsány úgy véli, „kibiceknek nincs is helye” ott.

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc egy, a Facebook-oldalára feltöltött videójában közölte, szerinte a városvezetésben nincs helye azoknak, akik csak kívülállóként szemlélik a dolgokat – így kommentálta a Demokratikus Koalíció elnöke Magyar Péter döntését, miszerint nem kíván beülni a Fővárosi Közgyűlésbe. Gyurcsány legújabb bejegyzésében többek között utalt arra is, hogy új politikai hullám várható Budapesten, mely a város vezetésére is hatással lesz.

A DK elnöke hangsúlyozta, Budapest stabil, kiszámítható vezetése nem csak a főváros, de az egész ország szempontjából fontos. Kifejtette, a választás nem csupán egy közvélemény-kutatás, hanem tényleges döntés arról, ki fogja vezetni a várost. Gyurcsány élesen bírálta Magyar Péter döntését, miszerint a választás után úgy határozott, hogy nem kíván részt venni a közgyűlés munkájában, szerinte ugyanis egy politikusnak választania kell: vagy a város vezetésében vesz részt, vagy kiszorul belőle.

A politikus kifejtette, hogy a kibicelés, vagyis a kívülálló hozzáállás nem elfogadható a városvezetésben, és mindenki számára világossá kell tenni, egyértelműen hogy dönteni kell, hogy támogatja vagy ellenzi a vezetést. Mindezt a DK elnöke összefüggésbe hozta a párt főpolgármesteri listás indulásával, kiemelve, hogy ők mindvégig kitartanak a főpolgármester mellett, annak ellenére, hogy még mindig nem biztos, hogy a stabil koalíciók jönnek létre.

Gyurcsány a bejegyzés végén arra is utalt, hogy az új politikai erők gyakran azzal kezdik tevékenységüket, hogy kritizálják a korábbi szereplőket, de szerinte nem szabad engedni, hogy „becstelen támadások” célpontjai legyenek azok, akik már hosszú ideje dolgoznak a politikában.

„Ha lehet tisztességesen szolgálni egy fővárost, egy várost, akkor mi azt tettük”

– fogalmazott, majd ígéretet tett arra, hogy a következő napokban több példát is megoszt majd a DK fővárosi tevékenységéről.

Három hónap alatt negyedmilliárd forintot kapott a Tisza Párt

Az átláthatóság érdekében hozták nyilvánosságra a pontos adatokat.